вівторок, 15 червня 2021 23:35

Українські Карпати визнали одним з найкращих гірських маршрутів Європи

В Україні – одні з найкращих гірських підйомів та найдовші маршрути походів.

Наша країна посіла почесне друге місце після Ліхтенштейну. А серед країн для хайкінгу в Європі Україна зайняла лише 6 місце. Європейська компанія SaveOnEnergy зібрала дані через додаток для гірських походів AllTrails.

В Україні одні з найдовших пішохідних маршрутів. Середня тривалість становить 23 682 метри. Ще більше ходять у горах Ліхтенштейну – один маршрут це близько 50 кілометрів.

  Найдовші маршрути
Найдовші маршрути

В українських Карпатах маршрути мають в середньому 1 220 метрів набору висоти. Це дозволяє мандрівникам бачити неймовірні краєвиди та насолоджуватися гірськими пейзажами.

  Найбільший набір висоти
Найбільший набір висоти

У загальному рейтингу найкращих країн Європи для хайкінгу з 10 позицій Україна посіла 6 місце. У цьому рейтингу враховували низку критеріїв комплексно. Зокрема: інфраструктуру, різноманітність маршруту і пейзажу, складність сходження тощо.

Рейтинг по хайкінгу очолили Ірландія, Ісландія і Великобританія, хоча вони помітно поступаються Україні за довжиною маршрутів і набором висоти.

Хайкінг - це піший неспішний похід на природі. Зазвичай, цим терміном позначають прогулянки по гірських луках, лісах і стежках тривалістю не більше одного дня. Слово походить від англійського to hike - ходити пішки заради задоволення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водоспад і ферма буйволів: тревел-блогери показали небанальні локації Закарпаття

14 червня погода в Карпатах усе ще зимова. Гору Піп Іван Чорногірський знову замело снігом. Стовпчики термометрів показують 0°С.

Зараз ви читаєте новину «Українські Карпати визнали одним з найкращих гірських маршрутів Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі