понеділок, 30 квітня 2018 10:42

Туристичні "в'язні" Єгипту повертаються в Україну

Туристичні "в'язні" Єгипту повертаються в Україну
Туристи з Єгипту повертаються в Україну - МЗС. Фото: Википедия

Українські туристи, які застрягли Єгипті, повертаються на батьківщину.

Про це повідомив у Twitter начальник управління Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

"Українці, що затрималися в Шарм-ель-Шейху, повертаються на Батьківщину. Ситуація на контролі МЗС", - написав він.

У свою чергу, міністр закордонних справ Павло Клімікін заявив, що МЗС цілодобово займається питанням повернення українських туристів.

"На доручення Президента цілодобово працюємо, щоб допомогти нашим громадянам вилетіти з відпочинку в Єгипті. Сприяємо розміщенню та поновленню графіку авіарейсів. Вважаю, що наші туроператори мають на майбутнє зробити висновки із ситуації, що склалася", - написав чиновник у Твіттер.

Українські туристи з 27 квітня не могли вилетіти з Шарм-ель-Шейха до України, через технічні проблеми. Серед 200 туристів близько 40 - діти.

У суботу ввечері частина українських туристів, які не змогли вилетіти з Єгипту у п'ятницю, вилетіли з аеропорту в Шарм-ель-Шейху до Львова та до Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому наші туристи люблять Туреччину та Єгипет?

Начальник управління Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич заявляв, що, за повідомленням туроператора, українські туристи не можуть вилетіти з Єгипту через відсутність літаків, виліт планується на 30 квітня.

Із аеропорту в Шарм-ель-Шейха в Єгипті майже добу не могли вилетіти до Львова до 200 українських туристів. Затримка з вильотом була пов'язана з деякими технічними несправностями літака, який був поданий для посадки. Туроператор замовив літак в єгипетської авіакомпанії Egypt Air, але, як стало відомо, львівський аеропорт не був готовий прийняти цей літак, тому виникло питання замовлення літака з України.

Зараз ви читаєте новину «Туристичні "в'язні" Єгипту повертаються в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі