пʼятниця, 10 липня 2020 11:43

Що робити туристам, які повернулися з країн "червоної зони" коронавірусу

Що робити туристам, які повернулися з країн "червоної зони" коронавірусу
Степанов також додав, що є алгоритм дій для туристів, які контактували з хворим на Covid-19. Фото: pixabay

14-денну самоізоляцію мусять пройти українці, які повертаються додому з країн, що входять до "червоної зони" поширення коронавірусу.

Або вони самостійно мають зробити ПЛР-тест, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Люди, які повертаються з-за кордону і повертаються з країн, що входять до переліку країн з "червоної зони", – всі вони повинні пройти самоізоляцію, встановивши додаток "Дій вдома". І самоізоляція ця передбачена упродовж 14 днів", - сказав Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країни, де українці можуть відпочити цьогоріч

За його словами, можна не сидіти 2 тижні вдома, а зробити ПЛР-тест. Цих тестів держава не оплачує, але туристи можуть зробити їх за власні кошти у будь-якій приватній клініці. Якщо тест буде негативний, то людина може припинити самоізоляцію, про що прийде відповідне повідомлення на додаток "Дій вдома".

Степанов також додав, що є алгоритм дій для туристів, які контактували з хворим на Covid-19. Зокрема, такі люди мають лишатися на самоізоляції 14 днів і пройти тестування у визначених лабораторіях. З їх переліком можна ознайомитися на сайті Центру громадського здоров'я.

Мешканцям 13 країн за межами ЄС Італія тимчасово заборонила в'їзд на свою територію та пряме й непряме авіасполучення. Постанова забороняє в'їзд до Італії, зокрема, транзитний, людям, котрі протягом останніх 2 тижнів відвідували Вірменію, Боснію та Герцеговину, Північну Македонію, Молдову, Бразилію, Чилі, Перу, Бангладеш, Бахрейн, Оман, Кувейт, Панаму та Домініканську Республіку.

Зараз ви читаєте новину «Що робити туристам, які повернулися з країн "червоної зони" коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі