понеділок, 26 березня 2012 15:46

Професіонали у Буковелі їздять по чорних трасах, любителі — по червоних
5

Киянка Оля Лішафаєва кожен рік у компанії друзів їздить на гірськолижний курорт Буковель. Цього року зупинилися в селі Татарів, 14 км від Буковеля.

"Навчилася кататися на лижах в минулому році. Зараз вже їжджу по червоних трасах для любителів. Там є ще чорні для професіоналів, і сині — для новачків. Відрізняються кутом нахилу і поворотами.

Лижі брали на прокат у Татареві і з самого ранку їхали на гору. Піднімалися по чотири людини. Підбадьорювали один одного словами "погнали, треба гнати". З нами була дівчина, яка не вміла їздити. Після першого дня в неї почалася паніка, вона постійно падала і не вірила, що навчиться. Я весь час проносилася біля неї і казала: "Анька, треба гнати." Так вона до вечора вже нормально їздила.

Лижники як великий організм. Всі допомагають один одному. Якщо ти впав, кожен під'їде, допоможе підвестися, подасть палицю, лижі принесе. Найнеприємніше впасти обличчям вперед з перехрещеними ногами. Людина немічно лежить, як черв'як, не може самостійно підвестися. І не встане, поки хтось не переверне лижу.

Якось летіла сторчголов вниз. Лижі відстібнулися, палки розкидала. Там такий схил був крутий, що зупинитись не могла. Ротом, як екскаватором, ковтала сніг, гальмувала обличчям. Люди під'їжджали до мене і питали, чи все нормально, жоден не лишився байдужим. Допомогли встати, знайти палки, лижі, обтрусили. Тоді все обійшлося переляком, серйозних травм не було.

Жили під горою Магура. Орендували двоповерховий будинок. Хазяїн Олексій — такий простий чувак, скрізь возив нас на своїй машині. Розмовляв з нами російською, хоча він україномовний. Навіть не перерахував гроші за житло. Сказав, що довіряє людям.

Підйомник коштує 800 грн на три дні. Ми збираємо гроші на поїздку цілий рік. Кожен витратив по дві тисячі грн за три дні. Можна вкластися в 1500 грн. Це з житлом, їжею, спусками".

Зараз ви читаєте новину «Професіонали у Буковелі їздять по чорних трасах, любителі — по червоних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі