понеділок, 13 лютого 2012 18:55

Митці перетворили Буковель на казку: там з'явилися снігові фігури
6

Фото: Фото: Олександра Мечева

З 10 по 12 лютого на гірськолижному курорті "Буковель", Івано-Франківська область, проходив фестиваль снігових фігур "Казкова країна "Буковель".

У заході взяли участь архітектори, дизайнери, скульптори та студенти, які прибули зі Львова, Києва, Чернівець, Кам'янець-Подільського та Івано-Франківська.

Серед учасників - викладач спецдисциплін КПНУ ім. Івана Огієнка Сергій Кляпетура – учасник і переможець декількох фестивалів снігових та льодових скульптур, які проходили у містах Квебек та Роен-Норанда (Канада), Бакуріані (Грузія), Москва (Росія).

Організатор і учасник Міжнародного сімпозіуму скульптури "PETRAMANIA" (м. Кам'янець-Подільський), скульптор з Івано-Франківська Богдан Гладкий – дипломант фестивалю гранітних скульптур у м.Укмерге (Литва). Серед митців - скульптор зі Львова, учасник та переможець фестивалю снігових скульптур у м. Квебеку (Канада) Орест Дзиндра.

Кожна команда отримала куб спресованого снігу, довжина грані якого 1,5 метра.

"Виготовлення снігових скульптур вимагає від скульпторів особливого підходу, спеціальних інструментів, великих зусиль та витримки. Але водночас, це особливий настрій. Ти ніби повертаєшся у дитинство", - розповів Кляпетура.

Особливу увагу глядачів привертала фігура дракона, виконана членами громадської організації КСК "ГАЛА" Лубієм Антоном, Старухом Гордієм, Миськом Яремою(м. Львів).

Зараз ви читаєте новину «Митці перетворили Буковель на казку: там з'явилися снігові фігури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі