середа, 26 березня 2014 18:32

"Подібні до Криму курорти можуть запропонувати Хорватія, Греція, Туреччина, Чорногорія" - експерт

"Подібні до Криму курорти можуть запропонувати Хорватія, Греція, Туреччина, Чорногорія" - експерт

Минулого року в Криму відпочили більше 5,5 мільйонів людей, понад 70% з яких - українці, говорить Юлія Олійник, прес-секретар "Асоціації лідерів туристичного бізнесу України":

"Понад 80% відпочивальників у Криму - це були люди, які подорожували самостійно. Тобто, купили квиток на поїзд, знайшли собі хатинку і приїхали. Зазвичай, якість туристичного напрямку визначається такими показниками, як, наприклад, безпека напрямку, відсутність візових перешкод. Зрозуміло, що цьогоріч Крим не підходить по цих критеріях, особливо, якщо введуть додаткові документи для в'їзду".

За її словами, українці, охочі відпочити на морі влітку, замість Криму тепер мають обирати альтернативні варіанти для відпустки. Хорошим варіантом можуть стати закордонні курорти або південь України.

"Подібні до Криму курорти можуть запропонувати Хорватія, Греція, Туреччина, Чорногорія. Можна поїхати на південь України. Звичайно, не казатиму, що є повні аналоги. Крим - унікальний рекреаційний курорт із унікальним кліматом. Але якщо стоїть завдання просто поплавати у морі - тоді можна знайти альтернативу", - каже Юлія Олійник.

Зростання цін на морські курорти за кордоном, по її словам, поки не слід пов'язувати із ситуацією в Криму:

"Зараз закордонні тури подорожчали десь на 20%. Але я не думаю, що поїздки за кордон дорожчатимуть ще саме через Крим. Ціни скачуть, перш за все, через девальвацію гривні", - каже Юлія Олійник.

Зараз ви читаєте новину «"Подібні до Криму курорти можуть запропонувати Хорватія, Греція, Туреччина, Чорногорія" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі