середа, 16 грудня 2020 16:07

Леся Нікітюк показала туристичні місця Закарпаття
4

Ведуча Леся Нікітюк розкрила місця, де можна помилуватися красою, вдосталь поплавати і підлікуватися.

До містичного регіону Закарпаття заїхала своєю "Le Маршруткою" ведуча "Нового каналу" Нікітюк. Вона розповіла про туристичні локації Закарпаття

1. Зазирнути в міфічне око Карпат. У Закарпатській області серед вершин сховалося оповите легендами озеро Синевир, яке називають Морським оком Карпат. Одна з історій свідчить, що водойма наповнила своїми сльозами молода дівчина на ім'я Синь.

"Це найбільше гірське озеро в Україні. Купатися, ловити рибу або ганяти моторними човнами тут заборонено, адже це заповідна зона. Люди, які живуть поруч, п'ють воду, просто набираючи з озера. Щоб не забруднювати водойму, пересуваються на ньому лише на дерев'яному плоті", - розповідає Нікітюк.

2. Перейнятися ведмедями. Ще одна родзинка Закарпаття – "Реабілітаційний центр для бурих ведмедів" біля села Синевирська поляна.

"Тварини, яких сюди привозять, постраждали від рук людей. Вони ніколи не жили на волі й не зможуть там вижити. Тут їм створили напівдикі умови. У заповідника велика територія розміром 12 га, є цілий шматок власного лісу. Звірі тут гуляють, збираються в компанії, б'ються за їжу, а взимку, як і годиться справжнім ведмедям, впадають у сплячку", - ділиться ведуча.

Нікітюк розповіла про туристичні місця Закарпаття
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Нікітюк розповіла про туристичні місця Закарпаття
Нікітюк розповіла про туристичні місця Закарпаття
Нікітюк розповіла про туристичні місця Закарпаття

3. Опинитися в Середньовіччі. В Україні не так багато залишилося архітектурних будівель, які пам'ятають лицарів. Але замок Сент-Міклош в смт Чинадієво пам'ятає і їх, і козаків. Щоправда, ще 20 років тому туристи сюди навіть не зазирали, адже в давній будівлі було звалище.

"Майже всі замки в Україні, а їх близько 3 тис., у жахливому стані. В них не те що жити не можна, поруч стояти небезпечно. І цей був таким самим", - каже Нікітюк.

Зусиллями художника Йосипа Бартоша, благодійників і туристів замок поступово відроджується з руїн.

4. Уявити себе на морі. Відомий курорт Солотвино щороку приймає натовпи туристів.

"Хтось приїжджає просто відпочити, а хтось – підлікуватися. Наприклад, у соляних кімнатах люди лікують хвороби дихальних шляхів. Працює це так: у закриту кімнату через трубу подається розчин кисню і солі. І ти сидиш, кайфуєш, вкриваєшся соляною кіркою", - розповідає ведуча.

5. Опинитися в гірському Провансі. Навесні туристи поспішають на Закарпаття, щоб встигнути помилуватися цвітінням крокусів і сакур, а влітку чекають, коли поблизу міста Перечин зацвіте лавандова гора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вийшла заміж останньою" - Леся Нікітюк розповіла про доленосні ворожіння

"Кілька років тому лаванда не змогла б тут рости, тому що зими були суворими для цієї рослини. Зараз клімат змінюється і стає м'якшим, і лаванда може пережити зиму", - ділиться Нікітюк.

Ведуча Леся Нікітюк показала, як живуть у румунському селі на Закарпатті. У мешканців села Нижня Апша своє уявлення про ідеальний будинок. Місцеві набудували справжні царські хороми, які нагадують маєтки олігархів.

Зараз ви читаєте новину «Леся Нікітюк показала туристичні місця Закарпаття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі