пʼятниця, 22 листопада 2019 09:30

Де відпочити в Європі в 2020 році: ТОП-5 напрямків

  ТОП-5 напрямків Європи для відпочинку в 2020 році. Фото: unsplash.com
ТОП-5 напрямків Європи для відпочинку в 2020 році. Фото: unsplash.com

Закордонний паспорт в Україні не зробив собі тільки ледачий. Але, плануючи відпочинок в Європі з дітьми або коханою людиною, ми прислухаємось до порад знайомих і їздимо одними і тими ж, добре відомими маршрутами. А як щодо того, щоб оголосити 2020-й роком відкриттів і відправитися підкорювати нові горизонти?!

Брага, Португалія

Ще в XII столітті Брага заслужила славу релігійного центру Португалії, і досі утримує це звання. Всі пам'ятки міста, так чи інакше, пов'язані з католицизмом. А головна подія року, заради якої в Брагу стікаються туристи з усього світу - Великдень. Відзначають його з величезним розмахом, а підготовка до свята триває весь Страсний тиждень.

Дубровник, Хорватія

Місцеві жителі жартують: якщо ви бачили Дубровник, ви бачили всю Хорватію. Тут зібрано все найкраще, чим так пишається балканська держава: чисті галькові пляжі, тепле Адріатичне море і відмінно збережена архітектура епохи Відродження. Фортечні стіни Дубровника були внесені ЮНЕСКО до переліку об'єктів Всесвітньої спадщини. Ну а саме місто вважається головним курортом Адріатики.

Малага, Іспанія

Іспанія - це не тільки багата визначними пам'ятками Барселона, просочений духом творчості Мадрид і кілометри зразкових піщаних пляжів. Це ще й білосніжна Малага: скромна, чарівна і по-домашньому затишна. Вона не може запропонувати туристу багату екскурсійну програму, та й для пляжного відпочинку в Іспанії куди більше підходить узбережжя Коста Бланка.

  Фото: unsplash.com
Фото: unsplash.com

І все ж Малага полонить своєю чарівністю. Тут 300 сонячних днів у році - більше, ніж де б то не було в Європі. Величезна кількість парків і скверів, в яких можна гуляти з ранку і до вечора, благо на кожному розі кафе і ресторани. Андалусія взагалі багата кулінарними традиціями, але жителі Малаги пішли ще далі і винайшли власну класифікацію кавових напоїв. Обов'язково спробуйте sombra - "тінь" і nube - "хмара". А ще - сходіть в музей Пабло Пікассо.

Котор, Чорногорія

Ще один напрямок для відпочинку в Європі влітку - Котор. Це дивовижно мальовниче містечко, яке затишно розташувалося в бухті. Його пейзажі нагадують норвезькі фіорди, а вузькі вулички, більше схожі на лабіринти, завжди повні туристів.

Котор - портове місто, в яке приїжджають заради численних пам'ятників і нетронутої часом середньовічної архітектури. А ось щоб покупатися і позасмагати, краще відправитися в Будву або Ульцинь.

Будапешт, Угорщина

Столиця Угорщини привітна в будь-яку пору року. Влітку варто побалувати себе спа-процедурами в численних лікувальних купальнях. Міжсезоння - найкращий час для екскурсій. Ну а якщо мета - зимовий відпочинок в Європі, недорогий, але щоб запам'ятався, Будапешт - найбільш підходящий варіант. Він зустріне мандрівників різдвяними ярмарками, знаменитим токайським вином і ситним курячим паприкашем.

Зараз ви читаєте новину «Де відпочити в Європі в 2020 році: ТОП-5 напрямків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі