понеділок, 29 липня 2024 19:23

Чотири локації Іспанії, де комфортно навіть у спеку

Чотири локації Іспанії, де комфортно навіть у спеку
Фото: kuku.travel

Узбережжя Середземного моря цьогоріч особливо потерпає від екстремальної спеки та нестачі води. Туристів навіть закликають утриматися від поїздок туди.

Однак видання Travel Off Path назвало чотири неймовірних напрямки в Іспанії, які не належать до Середземномор'я, де наразі набагато прохолодніше, але не менш чарівно.

Ла-Корунья. Перспективний пляжний напрямок в іспанському регіоні Галісія, який часто залишають поза увагою, у найпівнічно-західнішій точці країни, Ла-Корунья – це історичний порт зі збереженим середньовічним містом та вузькими пішохідними вуличками, який омивається блакитними водами Атлантичного океану.

Тут туристи зможуть вивчити Вежу Геркулеса, прекрасно збережений римський маяк, можливо, найстаріший з існуючих, площу Марії Піти, названу на честь відважної жінки, яка допомагала захищати місто від британських окупантів, і неприступний замок Сан-Антон.

Сучасна пішохідна набережна міста веде від історичного центру до кількох місць для купання, зокрема, до золотистих пісків Плайя-де-Сан-Амаро та Орсан, а для тих, хто не переносить спеку, місцева морська погода в середньому становить комфортні 19-20 градусів Цельсія впродовж усього літа.

Сантандер. Столиця Кантабрії та одна з найменш відомих перлин північного узбережжя Іспанії серед іспанців користується неабияким попитом завдяки своїм недоторканим пляжам, культурній значущості та помірному морському клімату.

Головною визначною пам'яткою міста є Паласіо-де-ла-Магдалена – колишня літня резиденція іспанської королівської родини, захована в гирлі затоки міста. Однак історичний центр, його собор зі списами та елегантний міський пейзаж Прекрасної епохи також заслуговують на відвідини.

Що стосується погоди, то середня температура вдень у літні місяці становить близько 20 градусів Цельсія, а після заходу сонця – близько 13 градусів Цельсія. Проте, в пік літньої спеки, температура тут може досягати 30 градусів Цельсія.

Хіхон. Найбільше поселення в Астурії, ще одному автономному регіоні Північної Іспанії, впродовж століть здобуло популярність завдяки своїй морській могутності: Хіхон був одним із найважливіших торговельних центрів Іберії як у Середні віки, так і пізніше, в епоху Великих географічних відкриттів.

Нині це спокійне прибережне місто, яке влітку користується великою популярністю завдяки свіжим морепродуктам і прохолоднішому клімату: чи прогулюєтесь ви історичним рибальським кварталом Сімадевілья з його віковими будинками, чи насолоджуєтеся природою на Плайя-де-Сан-Лоренцо, ви захищені від теплового удару.

Як і в багатьох інших районах Північної Іспанії, погода в Хіхоні влітку тримається на рівні близько 23 градусів Цельсія, а його доволі м'які, довгі сонячні дні та помірно прохолодні вечори роблять його ідеальною альтернативою пекучо спекотному Середземномор'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкоштовні напої, їжа та розваги: що придумали для туристів у столиці Данії

Доностія/Сан-Себастьян. Невелике курортне містечко, заховане на тихому кінці Біскайської затоки, Доностія (або Сан-Себастьян, як його ще називають) є літньою столицею Країни Басків в Іспанії з її мальовничою набережною і довгим піщаним пляжем Плайя-де-ла-Конча, облямованим кришталево чистою водою.

Старе місто Доностії являє собою лабіринт брукованих вулиць, історія яких налічує століття, уздовж яких вишикувалися тапас-бари, прості ресторани морепродуктів, де подають свіжозловлену рибу, і сувенірні крамниці.

Літні температури в Доностії зазвичай коливаються від 18 до 26 градусів Цельсія завдяки морському клімату та північному розташуванню Країни Басків, що простягається вздовж Атлантичного узбережжя, а не Середземномор'я. Тут рідко буває занадто спекотно, щоб перебувати на вулиці.

Узбережжя Іспанії приваблює мандрівників з усього світу сонячними пляжами, смачною їжею та різноманітним активним відпочинком.

Але важливо знати і заборони, які діють на пляжах. Інакше можна отримати чималий штраф.

Зараз ви читаєте новину «Чотири локації Іспанії, де комфортно навіть у спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі