четвер, 19 травня 2011 00:00

Вхід у палац Нерона коштуватиме 10 євро

У серпні в Італії відкриють відреставровані рештки палацу імператора Нерона, який правив у середині І ст. Ці обвалені стіни розкопали поблизу Палантинського пагорба. Вони простяглися на 2 км.

— Історики описують Нерона як садиста і циніка. Нібито він грав на лірі, доки горів Рим. Насправді це було не так, — говорить Розеллі Рі, директор Колізею. — Його будинок згорів одним із перших.

У маєтку Нерон жив із дідом, матір'ю Агріпіною та прийомним батьком Клавдієм. Після смерті імператора його спадок прокляли. Зруйнували навіть те, що залишилося після пожежі.

Архітектори будували палац за новими на той час технологіями, використовували можливості світла і води. Стіни оздобили різнокольоровим мармуром. На стелях фрески прикрасили золотом. Найкрасивішим був німфей — фонтанний двір. До нього вели двоє симетричних сходів. Навпроти — павільйон для відпочинку, який тримався на 12 колонах.

Фрагменти палацу показуватимуть туристам на місці розкопок. Решту на екрані. Квитки на екскурсію коштуватимуть 10 євро.

Зараз ви читаєте новину «Вхід у палац Нерона коштуватиме 10 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі