четвер, 07 липня 2011 16:45

У Кирилівку краще їхати з дітьми

- Два роки тому ми відпочивали на Азовському морі, у Кирилівці. Діти ще були малими - Ані 3 роки, Андрійкові — 5, - розповідає киянка Вікторія Смолинська, 30 років. - Це було третє літо на Азові. Кращої відпустки для нас не придумати.

Цьогоріч родина Смолинських знову збирається у селище Кирилівка, що розташоване на південно-західному узбережжі Азовського моря в Запорізькій області. По обидва боки від нього відходять піщані коси. Федотова - тягнеться на 45 км, Пересип - 9 км.

- Планували їхати у на початку червні. Але через дощі перенесли подорож на липень. Туреччину чи Єгипет не розглядали, бо за тиждень відпочинку там треба викласти втричі більше грошей. Мої батьки були в Єгипті у травні, витратились так, що тепер два роки нікуди не поїдуть. А вчора кума дзвонила з Кирилівки. І остаточно нас переконала, що там круто. Вона з сім'єю зупинились у базі "Райський куток", зняли цілий будиночок зі зрубу. На першому поверсі є кухня-студіо, на другому — дві спальні. Уся техніка та меблі нові, є кондиціонер, телевізор. Велика терасса із плетеними кріслами. До моря рукою подати. А пляж, кажуть, такий чистий, пісок жовтенький, аж світиться. Таке враження, що його щоночі хтось пересипає.

Їсти туристи ходять у найближче кафе. Обід із борщем та голубцями обходиться у 30 грн. Їжу можна замовляти у місцевих жителів, принесуть її у номер. Доба у "Райському кутку" коштує 1 тис 250 грн.

- Інші знайомі зняли базу "Водний світ", у дворі мають басейн. За апартаменти класу "люкс" платять тисячу гривень за добу.

Загалом у селищі є близько 400 баз на будь-який смак і кишеню. Найдешевше зупинитись у квартирі, можна знайти місце за 30 гривень з людини за добу.

Головна розвага у Кирилівці — аквапарк "Острові скарбів". Він найбільший в Україні, налічує 34 водяних атракціони для дітей та дорослих.

— Там круті гірки, найдовший в Україні басейн із донними гейзерами "Ледача річка". Доки дорослі плавають, діти можуть бавитися на піратському кораблі із

водяними пушками. За ними безкоштовно наглядають аніматори, розважають їх. Задурно можна також взяти урок акваеробіки із тренером. А в кінці липня відкриють дельфінарій "Оскар". Можна буде плавати з дельфінами в басейні, пройти курс дельфінотерапії. Якщо ж хочеться танцювати, найкраще йти в нічний "Аквабар" або клуб міжнародного рівня "Акваденс" теж на території аквапарку.

Місцеві тур-фірми пропонують екскурсії у Крим на два дні, до заповідника Кам'яна могила, на острів Хортиця.

Добираються у Кирилівку спершу на потязі до Мелітополя, потім маршруткою ще 65 км.

- Квитки краще брати завчасно, бо поїзда усі прохідні, до Криму йдуть. Ми завтра купуватимемо квитки. На дорослого в одну сторону треба 125 грн.

Столичний педіатр Ганна Маслець, 53 роки, радить їхати на Азовське море з дітьми.

— Це відпочинок, де є все необхідне: лікування морем, сонцем, чистим і цілющим повітрям, піском і грязями. Завдяки цьому зміцнюється центральна нервова й серцевосудинна системи, знижуються запальні процеси, алергічні реакції. Краще їхати на два тижні й довше.

Зараз ви читаєте новину «У Кирилівку краще їхати з дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі