четвер, 17 березня 2011 03:15

У кав'ярню приносять свою їжу

Жителі Закарпаття їздять відпочивати до Угорщини. Кажуть, провести вихідні там удвічі дешевше. Найпопулярніші серед закарпатців термальні басейни в місті Ніредьгазо. За вхід на територію комплексу платять від 44 грн. За ці гроші відпочивають увесь день.

Навколо комплексу "Шоштофюрде" дубовий ліс. Доїхати туди можна машиною або приміським автобусом за 8 грн. На території розташовані зоопарк, озеро та штучні купальні.

— Кожні вихідні тут проводимо, — каже 35-річна Світлана Івашкович з Ужгорода. — У нашому місті нема куди вивезти дітей. Недавно під Ужгородом відкрили басейн із прісною водою. За годину просять 50 гривень. За дозвіл на малий прикордонний рух заплатили по 20 євро.

Кожному відпочивальникові дають електронний ключ від шафи у вигляді годинника. Ним можна користуватися й у кав'ярні, щоб не платити готівкою. У басейнах із термальною водою середня температура +35°С. Вода насичена натрієм, йодом, калієм.

— Ціни на їжу в кав'ярні вищі за українські, — каже 53-річна Єва Товкач із Мукачевого. — Тістечка коштують від 12 гривень, хот-дог — 14, кава — від 10. Але тут є столики, де можна сидіти зі своєю їжею. Так ми економимо.

Улітку на озері, що на території комплексу, катаються човнами. Поряд розташовані тенісні корти, тренажерний павільйон і готелі.

Зараз ви читаєте новину «У кав'ярню приносять свою їжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі