вівторок, 13 травня 2008 15:01

У канадському парку "Бутчарт" приховують назви рослин

— Із туром у Таїланд туристи часто замовляють ще й екскурсію до парку Нонг Нуч, що в місті Патайя, — розповідає Тетяна Савєльєва, 32 роки, менеджер столичного агентства "Трафік". — Окрім 670 видів орхідей, там є сади фонтанів, карликових дерев бонсай, алея сагових пальм і навіть зменшена копія англійського скопичення кам"яних брил — Стоунхенджу. Вхідний квиток коштує 5 євро.

За 15 євро у Франції проводять екскурсію в саду Версалю. На замовлення короля Людовика XIV його територію засаджували протягом 40 років. До центральної площі променями сходяться поперечні алеї. Уздовж них розташовані квітники, газони, статуї. Тут є майже 1400 фонтанів, ставки, гроти й канали, якими возять човни. Сад визнано шедевром світової ландшафтної архітектури.

Найдовший парковий лабіринт світу — "Загадка короля Артура". Його показують туристам у маєтку Лонгліт в Англії. На трикілометровій території висаджено 16 тис. англійських тисів. Зелені стіни лабіринту для інтриги обвішали дзеркалами. Аби вибратися з лабіринту, знадобиться понад 2 год. У пригоді стануть таблички-підказки.

Сад каменів Японії "Храм дракона, що покоїться" створили наприкінці XV ст. Він розташований поряд зі святилищем буддиста Реандзі. Автор саду невідомий. 15 укритих мохом каменів утворюють композицію зі скелястих острівців, оточених дрібним білим гравієм. Для буддистів ця цифра символізує завершеність. Побачити всі камені одразу неможливо: один завжди приховано від очей. Японці приходять до парку не для розваг, а для зосередження і філософського споглядання. Вхід на територію безкоштовний.

За 10 євро туристів возять у сад вапнякового кар"єру "Бутчарт" у Канаді. Тамтешню територію засаджено візерунчастими клумбами із троянд, тюльпанів, фіалок, лілій, гіацинтів і хризантем. Тут квітнуть блакитні маки з Тибету. На території парку немає табличок із назвами рослин. За задумом організаторів, гості повинні насолоджуватися красою, а не мудрувати над латинськими словами.

Зараз ви читаєте новину «У канадському парку "Бутчарт" приховують назви рослин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі