четвер, 08 листопада 2007 15:41

Поїздка до Боснії та Герцеговини обійшлася у 250 євро

— У Междугоріє я побував двічі, — розповідає 55-річний львів"янин Микола Нікітенко. — Щодня туди з"їжджаються десятки тисяч осіб, а навколо — спокій і затишок. На святих місцях паломники забувають про метушню, стають добрими, відвертими.

Междугоріє — це низина між горами Брдо та Крижевац у Герцеговині. 1981 року шістьом дітям біля підніжжя Брдо явилася Богородиця з дитиною на руках. Нині на тому місці стоїть велика фігура Матері Божої. А біля підніжжя гори Крижевац — католицька церква з великим дерев"яним хрестом.

— Паломники ставлять біля нього запалені свічки, — каже Микола Нікітенко. — Коли на вулиці смеркає, горять тисячі маленьких вогників.

Поїздку до Междугоріє Нікітенко замовив у львівській фірмі "Тур-ретур" за 250 євро. У вартість входили переїзд, проживання, дворазове харчування та екскурсії. У понеділок увечері туристи виїхали зі Львова, а вже вранці наступного дня гуляли Будапештом. Ночували у столичному готелі, а в середу зранку вирушили до Боснії та Герцеговини.

Микола Нікітенко був у Междугоріє три дні. Ходив до церкви, на місце об"явлення, подолав 2-кілометрову відстань, коли піднімався на гору Крижевац. Каже, священики щодня відправляють літургії різними мовами в певний час. Наприклад, для англійців — о дев"ятій ранку, для італійців — об одинадцятій.

— Молитви українською мовою немає. То ми ходили на польську відправу, — каже Микола. — Розмовляли з Марією Павловіч-Лунетті. Ця жінка була серед тих дітей, яким 26 років тому явилася Матір Божа. Вона розповідала: 25 числа щомісяця їй являється Богородиця. Марія має трьох дітей. Із родиною живе в селі Біяковічі неподалік церкви.

На святому місці багато паломників оздоровилися. На одному з хрестів є розп"яття Ісуса Христа. Із тріщин на його ногах постійно капають сльози. Паломники витирають їх хустинками й обтирають ними чоло, прикладають до хворих місць. Микола чув багато історій про зцілення.

Нікітенко повернувся додому через  тиждень у понеділок. У неділю туристична група відпочивала в Угорщині.

— Я ще ніде так комфортно не почувався, як на тих святих місцях, — каже Микола. — Щойно з"явиться можливість, поїду до Междугоріє знову. І дружину візьму.

Зараз ви читаєте новину «Поїздка до Боснії та Герцеговини обійшлася у 250 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі