вівторок, 06 жовтня 2009 17:59

Поряд із пляжем для нудистів є готель і ресторан

У Німеччині створили перший туристичний маршрут для нудистів. У провінції Ґарц голих туристів водитимуть по горах. Маршрут пролягає до гірського озера і становить 18 км. Його обмежать знаками.

— Я спеціально розширю свій ресторан, — каже власник місцевого закладу харчування і готелю Філіп Маркт. — Такий незвичний різновид туризму збільшить інтерес відвідувачів до нашого міста. Планую збудувати спеціальну залу, де нудисти зможуть відпочивати після подорожі.

У світі активно розвивається пляжний нудизм. Пішохідні туристичні маршрути — рідкість.

Найбільший пляж, де засмагають голяка, розташований у Бразилії. На ньому одразу можуть перебувати понад 10 тис. людей. Поряд є готель і ресторан для нудистів. На курорті вони сплачують окремий податок.

— У Чорногорії ми постійно бачили пляжі для нудистів, — згадує Віктор Корчев, 36 років, із Києва. Він відпочивав у цій країні торік. — Там є кемпінги (наметові табори. — "ГПУ"), де можна ходити без одягу. Нікого з місцевих це особливо не турбує, головне, щоб приносило кошти.

Найбільшим пляжем нудистів у Європі вважають іспанський Сан-Себастьян. Туди щороку приїжджають більш як 50 тис. туристів.

У Криму понад 10 відомих пляжів для нудистів.

— Найбільший — на околиці Коктебеля, — розповідає киянка Наталія Власенко, 30 років. — Ми відпочивали там цього року. З міста треба пройти через невеликий пересохлий потік. Далі буде наметовий табір нудистів. Там немає окремої адміністрації, але відпочивальники домовилися підтримувати чистоту. Майже ніхто з місцевих туди не ходить, відпочивають на міському пляжі.

Нещодавно нудисти України почали активно відпочивати на Кінбурнській косі на Миколаївщині.

— За це літо нудистів на косі було більше, ніж завжди, — каже Вікторія Лубська, 25 років, з Очакова. — Там небагато народу і дістатися туди не так просто. Треба наймати катер з Очакова, це коштує 50 гривень з людини. Місцевого населення там із дві сотні людей на косу. А пляжі довжелезні, тому нудистам там зручно і не треба думати про реакцію на їхній спосіб відпочинку.

Зараз ви читаєте новину «Поряд із пляжем для нудистів є готель і ресторан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі