четвер, 19 листопада 2009 18:58

Напівдорогоцінне каміння привозять із Комсомольська

Киянка Олена Двінова, 33 роки, привезла з Полтавського гірничо-збагачувального комбінату напівдорогоцінне каміння — гематит.

— Знайшла його просто під ногами. Набрала цілу жменю, зроблю браслет. Такого каміння на території заводу багато. Гематит називають каменем бажання, він покращує кров.

Екскурсія по комбінату в місті Комсомольськ на Полтавщині коштує 100 грн. Дорога з Києва маршруткою — 70 грн, їхати 4 год.

— Нам роздали каски, оранжеві жилети. Повезли до котловану, де видобувають руду. Його глибина — 315 метрів, ширина — декілька кілометрів. Руду загружають у велетенські машини вагою в декілька тонн. Їхні колеса вдвічі вищі, ніж я.

Комсомольськ розташований у зоні Кременчуцької магнітної аномалії.

— Екскурсовод попередив, що в районі кар"єру відбуваються дивні речі, губляться люди. Кажуть, у цій зоні можна подорожувати в часі. А в Комсомольську живе хлопець, який закопував себе на вісім годин у могилу. Він уміє зупиняти серце.

23-річна Еліна з Комсомольська каже, місто дивує погодою.

— У всій Полтаві сухо, а в нас — злива, і навпаки. Ми славимося швейними цехами. Майже в кожному будинку є маленький трикотажний цех, де підробляють бренди "Дольче і Ґаббана", "Ґуччі", "Версаче". По дешевий одяг часто приїздять із Києва. Є фірмові магазини, де дитячі речі продають на вагу. 3-річну дитину можна вдягти за 20 гривень. Нашому містові 49 років, його будували люди з усього Радянського Союзу. Моя бабуся теж. Будівельники жили в наметах, на їхню честь у парку стоїть пам"ятник наметові. Туристи фотографуються біля скульптур міліціонера, бабусі, яка продає насіння, сантехніка Васі.

Зараз ви читаєте новину «Напівдорогоцінне каміння привозять із Комсомольська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі