четвер, 28 квітня 2011 03:15

На пляжі багато пенсіонерів з онуками

— Як тільки море прогріється, одразу поїдемо в Одесу, — каже 20-річна Ольга Воронко зі Львова. — Торік я з хлопцем вирвалася на перших вихідних травня. Витратили зовсім мало грошей, бо приїхали не в сезон.

На Чорне море люди починають з'їжджатися з кінця травня. Тоді вода прогрівається до +24°С.

Зі Львова найзручніше їхати нічним поїздом. Вирушає о восьмій вечора, прибуває зранку. Квиток коштує 105 грн. З Одеси тим самим поїздом.

— Квитки взяти набагато легше, ніж улітку. Вранці у п'ятницю були в Одесі. На вокзалі приїжджих зустрічають жінки із табличками "Сдам жильё у моря, недорого". Нам пропонували по 250 гривень за квартиру. Знайшли за 35 із людини. Але потім з'ясували, що нас обдурили. Квартира була не за 20 хвилин їзди від центру, а майже годину їхали. Кімната була дуже бідна, хоча господарі хвалилися, що в серпні брали за неї по 100 гривень. І пляж далеко не найкращий — Велика Фонтанка. Обманювати в Одесі — звична справа.

За два дні львів'янам кілька разів неправильно показували дорогу, обдурювали зрештою, підсовували зіпсовані продукти, завищували ціну в кафе.

Пляжі в Одесі безкоштовні, чисті. На початку травня на них відпочивають в основному пенсіонери з онуками.

— Ми встигли оглянути центр міста, вулицю Дерибасівську, сходити на ринок Привоз, в оперний театр. Усі туристи мають побувати на знаменитих Потьомкінських сходах, а з них перейти на Приморський бульвар — найкрасивіший у місті. Звідси відкривається панорама порту. Не раджу ходити по музеях. Оглядати експозиції потрібно не менше години-півтори. Цей час краще провести на пляжі.

Обід у найдешевших кав'ярнях коштує 25–60 грн.

Зараз ви читаєте новину «На пляжі багато пенсіонерів з онуками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі