середа, 08 травня 2013 06:15

На місце зйомок "Аватара" їздять пенсіонери

Вінницький фотохудожник Володимир Козюк, 39 років, побував на шоу, яке китайці показують туристам у провінції Чжанцзяцзе. Там  знімали фільм "Аватар".

Володимир Козюк зі столиці Пекін добирався потягом. Він їде півдоби й за комфортом подібний до старої приміської електрички.

По приїзді одразу пішов у гори.

— Красоти там неймовірні: озера, річки, гори, джунглі. Дикі мавпи беруть із рук їжу. Є 60-метровий скляний міст. Внизу 1300-метрова безодня. Тих, хто наважився йти, просять одягати на ноги м'які торби, щоб не подряпати скла. Неподалік діє найдовша у світі канатна дорога. Є 2,5-кілометрова печера. Всередині — озеро, яке перепливають човнами. З гори туристів вертають ліфтом.

Готельне містечко в підніжжі гір переповнене. Замовляти місце треба за два місяці. У китайців популярний внутрішній туризм.

— У горах багато пенсіонерів. Ходять подружніми парами. Маленькі, сухенькі. Може йти на двох паличках, буде через три сходинки зупинятись відпочивати. Але пройде 999 сходинок до Небесних воріт. Це дірка в скелі, яку вважають символом щастя.

На місці зйомок фільму встановили бронзового дракона, на якому літали його герої. Люди вилазять на птаха фотографуватись.

— Ходили на шоу. Воно дороге, понад 100 доларів. Але театр кращий за національний, який виступає в Пекіні. У танці представлена вся історія Китаю, від кам'яного століття — до наших часів.

Радить їхати не менш ніж на тиждень. Осінь й весна — найкращий час для подорожі. Взимку лежить сніг, а влітку спекотно.

Зараз ви читаєте новину «На місце зйомок "Аватара" їздять пенсіонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі