середа, 08 лютого 2012 07:30

Король обирає жінку серед 70 тисяч голих дівчат

Автор: фото з сайта www.teleobektiv.ru
  Наречені в Свазіленді виконують танець тростини. Найкращу з них король цієї країни обере собі за дружину
Наречені в Свазіленді виконують танець тростини. Найкращу з них король цієї країни обере собі за дружину

38-річний Дмитро Яцюк із дружиною минулого літа відвідали африканську країну Свазіленд. Були на святі "Умхланга", що означає танець тростини. Церемонію проводять раз на рік, триває декілька днів. 70 тис. незайманих дівчат з очеретом у руках танцюють з оголеними грудьми перед королем. Так він обирає нову дружину.

— По всій країні дівчата збираються в адміністративних центрах. Звідти їх на вантажівках звозять в імпровізовані табори поряд з палацом. У чистому полі розбивають величезні намети і розводять багаття, — розповідає. — Дівчина обов'язково має бути незайманою. Раніше перевіряли, а зараз вірять на слово. Навколо табору збирається купа місцевих юнаків. Теж шукають собі наречених. Закони країни дозволяють мати кілька дружин. За кожну треба віддати корову.

Один із принців Свазіленду Фелізве Дламіні одружений з українкою. Познайомилися, коли навчався на факультеті міжнародних відносин в університеті ім. Шевченка. Олена народила принцу трьох синів — Тараса, Стівена та Кріса. Вона очолює архітектурну фірму "Ромашка".

— Спадкоємцями вважаються всі родичі до третього коліна, тому найпоширеніше прізвище в королівстві — Дламіні, — каже Дмитро.

Король Мсваті III обирає наречену не щороку, бо кожну має забезпечити будинком та машиною. Монарх має 14 жінок. Більше не дозволяє бюджет країни.

— У його попередника Собузи II було 70 дружин і понад 200 спадкоємців. Теперішній король пояснює, що він вчився в Гарварді, тому цивілізований. Тих жінок, що вже є, йому вистачить. Їздить на чорному BMW Х5 за 100 тисяч доларів. На танець тростини прийшов у національному костюмі — накидці зі шкури леопарда й у коричневій спідниці. Навколо голого торсу був обмотаний бичачим хвостом. Очі ховав за сонцезахисними окулярами.

Більшість дівчат, які танцювали, намагалися продемонструвати королю пишнотілість.

— Красивою вважається повна жінка з великими грудьми, щоб могла прогодувати дітей. Якщо має широкі стегна, зможе легко народити. Худі, як моделі, дівчата популярністю не користуються.

Місцеві жінки звикли все носити на голові. Можуть витримати 20 кг вантажу. Дмитро бачив, як одна несла на голові мобільний телефон.

— Туристи не заграють до місцевих жінок, навіть симпатичних. За офіційною статистикою, понад 40 відсотків хворі на СНІД.

 

Бегемот прокусив голову

Дмитро Яцюк їздив на сафарі. Біля дороги бачив носорогів, слонів, жирафів.

— Більшість звірів небезпечні. Знайомий українець працює у місцевій лікарні. Зашивав голову жінці, яку вкусив бегемот. Вона прала, нахилилася прополоскати одяг. Якось сама дійшла до лікарні. Потім пішла додому. Туристка на її місці померла б від больового шоку, а місцеві звичні.

Свазілендці вірять у душі предків. Коли треба, їдуть у рідне село до могил пращурів. Просять жреця передати прохання померлим.

 

Зараз ви читаєте новину «Король обирає жінку серед 70 тисяч голих дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі