вівторок, 18 грудня 2007 15:33

Групу туристів у Єгипті покусали маленькі медузи

Мені випала нагода в кінці листопада на тиждень поїхати до Єгипту, до міста Табі. У цю пору там +24..+25°С, а температура води +21°С. Тож можна було купатися у прозорій воді Червоного моря й роздивлятися корали. Саме сюди приїздять дайвіністи з усього світу.

Маски для обличчя краще везти з собою. Ті, що видають на причалі, погано прилягають до обличчя й можуть пропускати воду. У столичному магазині "Спорттовари" маски з трубкою коштують 90 грн.

Коралами встелене мілководдя. Тому, щоб зайти з берега в воду, потрібно спеціальне взуття. Деякі коралові рифи нагадують живих створінь, людський мозок або мох. Насправді вони дуже гострі, тому гід радить не наближатися, щоб не поранитися. Під водою повз людей пропливають смугасті риби. Якщо пощастить, можна побачити темно-синю рибу з жовтим обідком, рибу-ската, рибу-голку або навіть акулу.

Зазвичай, перед тим як вивести групу в море, гід показує на малюнках отруйних риб, яких краще оминати. І попереджає про медуз.

— Я пливла в морі, роздивлялася корали, — каже киянка Катерина Кобернік, — раптом щось у шиї як заболить!

Гід пояснив — Катю вкусила дуже маленька й непомітна медуза. Ті "мікроскопічні медузи" тоді пожалили майже всю групу, близько 10 людей. І самого гіда теж.

— Та нічого, — сміється Катя, — хоч буде що вдома показати.

Ще ми їздили автобусом на ізраїльське Мертве море. За словами екскурсовода, у тамтешній воді зібрана вся таблиця Менделєєва. Вода дуже солона, тому пірнати заборонено, щоб не попекти очі. Та навіть заходити у воду можна не більше як на 10 хв. А після моря потрібно сполоснутися під душем. Він є на березі.

Зараз ви читаєте новину «Групу туристів у Єгипті покусали маленькі медузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі