четвер, 19 травня 2011 00:15

Грецька самогонка надто солодка

24-річна Тетяна та 25-річний Дмитро Сащуки з Києва провели медовий місяць на Криті, що на Середземному морі. Обрали 5-зірковий готель між курортним містечком Малія і рибацьким селом Мілатос.

Подружжя не замовляло екскурсії, островом подорожували на орендованому авто.

— На три дні взяли "Тойоту Айго" за 120 євро в приватній фірмі в Малії. Вибір великий — від "пежо" до "мерседесів". Що довше орендуєш машину, то дешевше обходиться, — каже Тетяна. — У суму входила страховка. Бензин купували по 1,5 євро. Машину залишали безкоштовно на стоянці готелю.

Побували Сащуки в Кноському палаці з лабіринтом Мінотавра.

— Це три красиві колони, кругом розкопки. Усе перегороджено.

Тетяна каже, вибір страв у грецьких готелях невеликий. Пропонують салати й морепродукти. Увечері влаштовують вечірки, на яких подають лобстерів.

— Їсти ходили в таверни. Пили самогонку — ракі або цикудію. Її роблять із плодів відбірної шовковиці, із виноградної мезги, що залишається після приготування білого вина. Вона приторна, надто солодка. Замовляли рибу-барабульку, схожу на карася. Не знали, що ціна 17 євро лише за 100 грамів, а не за порцію. Коли принесли рахунок — були в шоці. За півкіла заплатили 90 євро.

Робочий день критян триває до обіду. Далі — сієста.

— Вони всі повільні. Мабуть, через спеку.

Критські поселення без парканів, будинки стоять упритул один до одного. Біля житлових будинків невеликі городи, де вирощують помідори, огірки. Свійських тварин не тримають. На полях пасуться дикі кози.

— Є багато православних церков і капличок. Туди можна заходити в коротких шортах і майках. Я була без хустки. Усередині храмів немає кіосків,за свічки платять, хто скільки може. Жебраків біля церков немає.

Критяни добре знають англійську.

— Російською з нами говорила лише гід — гречанка Гелена. За два кілометри від нашого готелю було село Сісі, з наголосом на перший склад. Назва веселить російських туристів. Це звичайне рибацьке поселення.

Зараз ви читаєте новину «Грецька самогонка надто солодка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі