четвер, 10 червня 2010 18:44

Журналістам у ПАР не радять відвідувати туалети поодинці

Журналістам у ПАР не радять відвідувати туалети поодинці

Незвичайні попередження отримали напередодні відкриття в ПАР Чемпіонату світу з футболу 80 південнокорейських журналістів, що висвітлюють цю подію. У поширеній для них Корейською футбольною асоціацією пам'ятці містяться шість пунктів, яких необхідно дотримуватися, аби не потрапити в небажану ситуацію.

Крім необхідності весь час пам'ятати про можливість опинитися мішенню для місцевого криміналу, репортерам радять не пересуватися поодинці і в туалети заходити тільки групами. Вікна та двері автомобілів повинні бути постійно замкненими навіть під час руху. Якщо автомобіль потрапив у пробку або чекає зеленого сигналу світлофора, необхідно зберігати дистанцію до автомобіля, що стоїть попереду і забезпечити безпечний шлях для того, щоб забратися.

Не рекомендується користуватися громадським транспортом і виїжджати за межі Йоганнесбурга. Нарешті, якщо ви потрапили до рук злочинців, "не смикайтесь і робіть те, що накажуть", говориться в пам'ятці.

Ці настанови - не просто запобіжні заходи, а наслідок НП, що трапилися в останні дні з південнокорейськими журналістами.

Одного з них, позаштатного співробітника телеканалу MBC, придушили до втрати свідомості в громадському туалеті торгового центру Карлтон в Йоганнесбурзі та залишили без паспорта і півтори тисячі доларів.

В іншому випадку на співробітника телеканалу SBS напали, коли той стояв в авто на червоне світло. Злочинець спробував розбити вікно і пограбувати телевізійника, який сидів за кермом, але не зумів. А кореспондента газети Korea Times просто обікрали, винісши з готелю всі його особисті речі.

Раніше повідомлялося про жертви пограбувань в ПАР. Ще до офіційного старту ЧС-2010 від рук грабіжників в ПАР вже встигли постраждати журналісти з Португалії, Іспанії та Китаю.

За матеріалами Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Журналістам у ПАР не радять відвідувати туалети поодинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі