пʼятниця, 29 лютого 2008 17:58

Жителі Донецька просять Платіні відмінити в місті матчі Євро Євро-2012

У Донецьку жителі кварталу по вулиці Артема і бульвару Пушкіна (самий центр Донецька), на території якого ТОВ "ДИСК" (будівельна компанія Рината Ахметова) вирубала сквер і знесла православний хрест на згадку про жертв голодомору і сталінських репресій, почали збір підписів жителів Донецька під листом до Мішеля Платіні.

Про це повідомив голова суспільного об"єднання "Перший квартал" Микола Сидоренко.

За його словами, в своєму зверненні до великого футболіста і президента УЄФА донетчани просять поставити перед європейським футбольним співтовариством питання про те, щоб виключити Донецьк з числа міст, де проводитимуться матчі Євро-2012.

Люди, чиї підписи вже стоять під текстом звернення, переконані, що чемпіонат принесе тільки шкоду їх улюбленому місту, оскільки чиновники і ділки від околоспортивного бізнесу розглядають європейський спортивний форум виключно як засіб наживи і особистого збагачення, і при цьому абсолютно не зважають на інтереси територіальної громади.

Автори листа особливо підкреслюють, що "під приводом підготовки до привітного прийому гостей Євро-2012 донецький міський голова Олександр Лук"янченко і неофіційний господар міста Ринат Ахметов знищують унікальний архітектурно-природний ландшафт, бульвари і сквери, які в 1975 році принесли Донецьку славу найзеленішої і найупорядкованішого для життя людини промислового центру".

"Спортобоз"
Зараз ви читаєте новину «Жителі Донецька просять Платіні відмінити в місті матчі Євро Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі