понеділок, 03 лютого 2020 08:58

Зінченко розповів, чому покинув "Шахтар"

Зінченко розповів, чому покинув "Шахтар"
Олександр Зінченко був капітаном юнацької команди "Шахтаря". Фото: з відкритих джерел

Гравець збірної України та "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко розповів, чому розірвав контракт із донецьким "Шахтарем".

"Після чемпіонату Європи Ю-17 мене і Беку Вачіберадзе хотіли бачити в першій команді на зборах, це було ще при Мірчі Луческу. Тоді був найсильніший склад "Шахтаря" за всю його історію. Ми від щастя стрибали до стелі. Але не склалося.

За три дні до від'їзду ми підійшли до головного тренера команди U-17, запитали його: "В чому справа?" Він відвів нас в сторону і сказав: "Хлопці, ми вирішили, що ви ще занадто молоді, і взяли інших". Я тоді зрозумів, що на нас реально не розраховують.

Я усвідомлював ситуацію. І розумів, що УЄФА буде на моєму боці. Ми дотримувались закону. Так склалося, що моя родина переїхала в іншу країну. А я неповнолітній. І ми розірвали контракт. Я і не хотів йти з "Шахтаря". У мене був контракт ще на два роки. І у мене немає ніякої образи. Я просто вибрав свій шлях", – поділився Зінченко в інтерв'ю "НВ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зінченка вилучили в матчі з "Тоттенгемом"

Олександр Зінченко є вихованцем Академії "Шахтаря", але у 2014-му році розірвав контракт та перебрався до Росії, де виступав за Уфу. Через два роки підписав контракт із "Ман Сіті".

Зараз ви читаєте новину «Зінченко розповів, чому покинув "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі