четвер, 01 липня 2010 12:48

Зі збірною Німеччини в серії пенальті зустрічатися не рекомендується

Зі збірною Німеччини в серії пенальті зустрічатися не рекомендується

У рамках презентації системи "Аналіз пенальті від Castrol EDGE", яка відбулася 30 червня в Києві, на стадіоні "Спартак" було відзначено, що в іграх зі збірною Німеччини краще уникати серії післяматчевих пенальті.

Як показує статистика, німці виграла всі чотири серії післяматчевих пенальті у фінальних стадіях ЧС, де вони брали участь. І забили 21 пенальті поспіль.

Відомо, що на минулому ЧС, голкіпер Бундестім Йенс Леманн використовував шпаргалки, в яких був напрямок удару, що передбачався.

"Коли гравці, які б"ють пенальті бачили Леманна з його записами, вони могли втрачати впевненість у своїх діях, адже їм здавалося, що у Леманна є інформаційна перевага, - говорить доктор Геір Йордет, старший викладач кафедри тренерської майстерності і психології в Норвезькій школі спортивних наук . - Вони розуміли, що той знає, куди вони зазвичай б"ють. Що змушувало їх ретельніше обдумувати напрямок удару".

За словами Йордета, всі подібні думки можуть змусити гравців, які пробивають пенальті занадто багато думати при підготовці, що може негативно відбитися на ударах, які вони, можливо, успішно провели б на автоматі, якщо б не замислилися.

Найгіршим пенальтистом Європи визнана збірна Англії. Англійці реалізували всього 68% пенальті у фінальних стадіях головних турнірів і програли всі три серії післяматчевих пенальті на ЧС. У числі гірших по цій частині виявилися також збірні Нідерландів та Італії.

"Від гравців Англії, Нідерландів та Італії очікують більшого, вони схильні до більшого тиску, ніж футболісти інших збірних, і найчастіше справляються зі стресом гірше за інших", - констатує Йордет.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Зі збірною Німеччини в серії пенальті зустрічатися не рекомендується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі