субота, 28 травня 2022 08:05

Згадати Київ. "Ліверпуль" - "Реал": що потрібно знати про фінал Ліги чемпіонів

Згадати Київ. "Ліверпуль" - "Реал": що потрібно знати про фінал Ліги чемпіонів
"Ліверпуль" - "Реал": сьогодні стане відомий переможець Ліги чемпіонів. Фото: УЄФА

У суботу, 28 травня, визначиться переможець Ліги чемпіонів з футболу сезону-2021/22.

У вирішальному протистоянні зіграють між собою англійський "Ліверпуль" та іспанський "Реал" із Мадрида.

Фінальна гра відбудеться на "Стад-де-Франс" у передмісті Парижа в комуні Сен-Дені. Початок - о 22:00 за київським часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зінченко знову без титулу. "Реал" Луніна вийшов до фіналу Ліги чемпіонів

Шлях до фіналу

І "Реал", і "Ліверпуль" стартували з групового раунду Ліги чемпіонів.

"Червоні" на груповій стадії не втратили жодного очка, вигравши всі шість матчів у "Порту", "Мілана" й "Атлетіко" та забивши 17 голів.

В 1/8 фіналу "Ліверпуль" здолав італійський "Інтер". Після перемоги на виїзді з рахунком 2:0 вдома підопічні Клоппа поступилися 0:1. У чвертьфіналі англійська команда вирішила протистояння з португальською "Бенфікою" ще в першому поєдинку, здобувши перемогу в Лісабоні 3:1. У Ліверпулі була зафіксована нічия 3:3. У півфіналі мерсисайдці вдома впевнено обіграли "Вільярреал" - 2:0. Проте на виїзді пропустили два голи у першому ж таймі. Однак зібралися та довели справу до перемоги - 3:2.

Мадридці пройшли груповий етап досить упевнено, хоча і сенсаційно поступилися "Шерифу" Юрія Вернидуба на "Сантьяго Бернабеу". В інших зустрічах "вершкові" виграли у "Шахтаря", "Інтера" та все того ж "Шерифа".

Сітка плейоф у "Реала" була дуже важкою. В 1/8 фіналу мадридці програли ПСЖ 0:1, однак удома взяли реванш - 3:1. У чвертьфіналі, здавалося, "вершковим" вистачить гостьової звитяги над "Челсі" з рахунком 3:1. Проте лондонці взяли реванш у столиці Іспанії, а "Реал" забив вирішальний гол в овертаймі - 2:3. Не менш напруженим були поєдинки з "Манчестер Сіті" в півфіналі. Програвши 3:4 в Англії, "Реал" на домашньому стадіоні дотиснув команду Олександра Зінченка в овертаймі - 3:1.

Європейські успіхи команд

"Ліверпуль" шість разів вигравав Кубок європейських чемпіонів або Лігу чемпіонів. Востаннє 2019 року. Ще тричі був фіналістом головного турніру Європи.

"Червоні" тричі вигравали Кубок УЄФА, чотири рази Суперкубок УЄФА, а також однго разу Клубний чемпіонат світу.

"Реал" ставав найкращим клубом Європи 13 разів, що є рекордом. Ще тричі поступався у фіналі Кубка європейських чемпіонів.

"Вершкові" двічі завойовували Кубок УЄФА, чотири рази Суперкубок УЄФА,а також сім разів Клубний чемпіонат світу, який раніше називався Міжконтинентальним кубком.

Особливість фіналу

У фіналі найпрестижнішого турніру Європи "Реал" і "Ліверпуль" зійдуться втретє. 1981 року "червоні" перемогли з рахунком 1:0.

Проте дане протистояння дуже свіже в пам'яті українських прихильників футболу. 2018 року на НСК "Олімпійський" у Києві "Реал" виграв з рахунком 3:1.

Тоді перший тайм завершився без голів, а на початку другого команди обмінялися голами. Долю зустрічі в столиці України вирішив дубль Ґарета Бейла.

Також той фінал запам'ятався грубими помилками воротаря "Ліверпуля" Лоріса Каріуса.

Прогнози

Букмекери віддають перевагу в даному протистоянні "Ліверпулю".

На перемогу англійського клубу в Лізі чемпіонів коефіцієнт в районі 1.55, а на "Реал" - 2.6.

Трансляція

В Україні фінал транслюватиме відеосервіс MEGOGO.

Переможець фіналу здобуде головний євротитул сезону та зіграє на Клубному чемпіонаті світу.

Зараз ви читаєте новину «Згадати Київ. "Ліверпуль" - "Реал": що потрібно знати про фінал Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі