середа, 01 серпня 2012 14:25

Веслувальниці принесли Україні друге золото Олімпійських Ігор

Веслувальниці принесли Україні друге золото Олімпійських Ігор
Українки випередили німкень та американок ФОТО: Reuters

Жіноча збірна України виграла змагання серед парних четвірок в академічному веслуванні на Олімпійських іграх в Лондоні. Це четверта медаль для України на Іграх-2012 і друга золота, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Катерина Тарасенко, Наталія Довгодько, Анна Коженкова і Яна Дементьєва показали результат 6:35.93. Друге місце посів екіпаж з Німеччини, третіми стали американки. Зазначимо, що у фінал українки потрапили напряму, вигравши попередню гонку, де показали другий час серед восьми екіпажів.

Нагадаємо, раніше збірна України завоювала три медалі на Олімпіаді-2012. Олімпійською чемпіонкою з фехтування на шпагах стала Яна Шемякіна. Бронзову медаль у важкій атлетиці виграла Юлія Каліна, ще одну бронзу завоювала Олена Костевич у стрільбі з пневматичного пістолета (дистанція 10 метрів).

Раніше збірна Великої Британії завоювала першу золоту медаль на Олімпійських іграх 2012 року.

Олімпійськими чемпіонами стали Хелен Гловер і Хізер Стеннінг, які виграли змагання з академічного веслування в двійках без рульового. Британки подолали дистанцію за 7:27,13 хвилини. Срібло дісталося команді Австралії (7:29,86), бронза - у Нової Зеландії (7:30,19).

Академічне веслування

Жінки

Четвірка парна

1. УКРАЇНА (Катерина Тарасенко, Наталія Довгодько, Анастасія Коженкова, Яна Дементьєва) - 6:35.93

2. Німеччина - 6:38.09

3. США - 6:40.63

Зараз ви читаєте новину «Веслувальниці принесли Україні друге золото Олімпійських Ігор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі