четвер, 28 березня 2019 20:11

Збірну України могли дискваліфікувати за допінг Нагорняка

Збірну України могли дискваліфікувати за допінг Нагорняка
Сергій Нагорняк пояснював, що вживав заборонений препарат випадково

Збірній України з футболу можуть присудити технічні поразки за участь Жуніора Мораєса у відбірних матчах до Євро-2020. У 1997 році схожа ситуація трапилася через історію із допінгом Сергія Нагорняка. Заборонений препарат бромантан знайшли в його організмі після стикової зустрічі Хорватія – Україна – 2:0 за право поїхати на Кубок світу-1998 у Францію.

З'ясувалося, що Нагорняку давав таблетки лікар "Дніпра". Казав, що то вітаміни. Українська федерація футболу дискваліфікувала Сергія на два роки. Утім УЄФА виявилася м'якшою і відлучила гравця лише на рік.

"Я змушений був писати пояснення, що вжив препарат випадково, інакше нашій збірній могли зарахувати технічну поразку – 0:3, – пояснював згодом Сергій Миколайович. – Через дискваліфікацію в мене зірвався контракт із київським "Динамо". Згодом, коли виступав у "Шахтарі", попереджав лікарів, що мені для відновлення не потрібно ніяких вітамінів. Бо могли дискваліфікувати пожиттєво".

Сергій Миколайович називає маячнею чутки нібито його підставили, щоби уникнути дискваліфікації для Юрія Дмитруліна, який нібито вживав допінг.

"Це абсолютна маячня не підтверджена жодними фактами. Я не знаю, хто таке розповсюджує".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росіян поступово відбирають усе золото Олімпіади в Сочі

Після "Дніпра" і "Шахтаря" Сергій Нагорняк закінчував кар'єру в Китаї.

Зараз ви читаєте новину «Збірну України могли дискваліфікувати за допінг Нагорняка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі