вівторок, 14 червня 2016 23:54

Збірна Португалії не змогла обіграти Ісландію на Євро-2016
9

Фото: Ірина Козюпа

Збірна Ісландії сенсаційно зіграла внічию з Португалією у матчі Євро-2016. Зустріч завершилася з рахунком 1:1.

Заключний матч першого туру групового етапу пройшов на стадіоні "Жоффруа Гішар" у Сент-Етьєні. До Франції підтримати Ісландію приїхали 27 тисяч вболівальників. Це близько 8% від усього населення. Це те саме, якби збірну України на Євро підтримувало 2-3 мільйони вболівальників.

Фанати обидвох команд вели себе виключно по-джентельменськи. Португальці навіть приготували плакати з написами типу: "Міняю Роналду на одну ісландку". До речі, Кріштіано сьогодні не вразив.

Воротар збірної Ісландії Ханнес Хальдерссон своїми сейвами змусив забути про Мануеля Нойєра. Але навіть ісландська стіна не встояла перед натиском португальців. На 31-й хвилині відзначився Нані, який послав м'яч у ближній кут після передачі Андре Гомеша.

Але Ісландія показала, що вміє тримати удар. У команди Лагербека на 51-й хвилині пройшла контратака: Гудмундсон навісив з правого флангу, Б'ярнасон пробив з льоту у дальній кут.

Додамо, що збірна Ісландії є суперником України у відборі на Кубок світу-2018. 5 вересня синьо-жовті розпочнуть кваліфікацію домашнім матчем проти вікінгів.

Українцям варто взяти до уваги: в Ісландії сильний воротар, який відбиває однаково добре і руками і ногами, ісландці чудово себе почувають у грі на другому поверсі, в обороні відпрацьовує вся команда, здатні всі 90 хвилин грати дуже сконцентровано, під пресингом можуть втрачати м'яч і віддавати неточні передачі.

Нагадаємо, 16 червня збірна України проведе на Євро-2016 свій другий матч. У Ліоні зіграємо проти Північної Ірландії. Канал "Україна" покаже матч у прямому ефірі.

Чемпіонат Європи

Груповий етап

Група F

1-й тур

Португалія — Ісландія — 1:1 (1:0 0:1)

Голи: Нані (31 хв), Б'ярнасон (51 хв)

Португалія - Руй Патрісіу, Вієйрінья, Пепе, Карвалью, Геррейро, Данілу Перейра, Андре Гомеш (Едер, 84), Жоау Маріу (Куарежма, 76), Моутінью (Саншеш, 71), Нані, Роналду.

Ісландія - Хальдерссон, Севарссон, Сігурдссон, Арнасон, Скуласон, Гудмундссон (Б'ярнасон, 90), Гуннарссон, Сігурдссон, Б'ярнасон, Сігторссон (Фіннбогасон, 81), Бедварссон.

Жовті картки: Б'ярнасон (55), Фіннбогасон (90).

Зараз ви читаєте новину «Збірна Португалії не змогла обіграти Ісландію на Євро-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі