середа, 16 вересня 2009 10:03

Збірна Болівії залишилась без футболістів

Збірна Болівії залишилась без футболістів

Збірна Болівії з футболу всім складом подала у відставку. За словами представників болівійської футбольної збірної, масова відставка спортсменів викликана "катастрофічним" фінансовим становищем, передає Бі-бі-сі.

Відставка футболістів стала результатом того, що національна збірна втратила всі шанси на участь в розіграші Кубка світу з футболу 2010 р. в ПАР, опинившись на останньому місці відбірної групи.

Федерація гравців збірної заявила, що болівійський футбол знаходиться в глибокій кризі, і закликала уряд до істотних інвестицій в спорт, щоб поліпшити ситуацію.

Нагадаємо, минулого тижня президент Болівії Ево Моралес запропонував націоналізувати футбол. Зі своєю пропозицією болівійський лідер виступив через два дні після поразки збірною країни від команди Еквадору. "Я відчуваю, що спорт повинен бути націоналізований, особливо футбол. Що може бути краще, ніж втручання в ситуацію держави?" - сказав Моралес. Разом з тим, націоналізація безпосередньо суперечить статуту FIFA.

За матерыалами РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «Збірна Болівії залишилась без футболістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі