субота, 18 серпня 2012 16:50

Захисник "МЮ" заплатить 45 тисяч фунтів за "морозиво у шоколаді"

Захисник "МЮ" заплатить 45 тисяч фунтів за "морозиво у шоколаді"
Ріо Фердинанд ФОТО: footballerpictures.co.uk

Захисник англійського футбольного клубу "Манчестер Юнайтед" Ріо Фердинанд оштрафований на 45 тисяч фунтів стерлінгів (57,3 тисячі євро) за твіт, в якому він використовував на адресу захисника лондонського "Челсі" Ешлі Коула вираз, що вважається расистським. Про це повідомляє офіційний сайт Асоціації футболу Англії (FA).

Комісія, що проводила розслідування справи, визнала, що вчинок Фердинанда погано впливає на репутацію гри.

Твіт Фердинанда з'явився після того, як Коул дав свідчення у кримінальній справі капітана "Челсі" Джона Террі, який згодом був визнаний невинним у расистських образах брата Ріо Фердінанда Антона (інцидент, який спричинив за собою судовий розгляд, стався в жовтні 2011 року).

Один з користувачів Twitter написав, що Ешлі Коул виступає в суді в якості "морозива в шоколаді" (choc ice). Це вислів, який означає "чорний зовні - білий всередині", може бути сприйнято як расистське образу на адресу темношкірої людини.

Фердинанд відповів на цей твіт користувача, погодившись з його висловлюванням. "I hear you fella! Choc ice is classic! Hahahahahahha!" (Чую тебе, друже! Морозиво в шоколаді - це класика!"), - написав футболіст.

Згодом Фердинанд видалив цей твіт і заявив, що його висловлювання не було расистським.

Зараз ви читаєте новину «Захисник "МЮ" заплатить 45 тисяч фунтів за "морозиво у шоколаді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі