пʼятниця, 13 серпня 2010 10:49

З "Карпат" і "Металіста" знімуть очки за "договірняк" 2008 року - ЗМІ

З "Карпат" і "Металіста" знімуть очки за "договірняк" 2008 року - ЗМІ

Гучна справа навколо "договірного" матчу між львівськими "Карпатами" та харківським "Металістом", який відбувся у квітні 2008 року, наближається до логічного свого завершення. За інформацією БЛІКу рішення про покарання команд вже прийнято: "Металіст" буде позбавлений 8 турнірних очок, а "Карпати" - 6.

"Поки офіційну інформацію не отримають учасники справи, коментувати нічого не можна, - сказав голова Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ Стефан Решко. - Справа, звичайно, резонансна, такого в українському футболі ще не було, але у клубів буде можливість наше рішення оскаржити. Можете звернутися в "Металіст" і "Карпати", там, можливо, вам дадуть більше інформації".

Спортивний директор "Металіста" Євген Красніков, якого за даними видання, теж серйозно покарають, коментувати цю ситуацію ввічливо відмовився.

"Моя справа футболістів для команди шукати, а не висловлюватися з цього приводу. Вибачте, але якщо Вас цікавить офіційна думка, телефонуйте керівництву клубу".

Після офіційного прийняття цього рішення "Карпати" і "Металіст" перетворяться на аутсайдерів нинішнього чемпіонату. У турнірній таблиці у харківського клубу стане мінус одне очко і останнє місце, у "Карпат" - одне очко і передостаннє місце. Боротися за виживання клуби навряд чи будуть, але по репутації і амбіціям буде завдано серйозного удару.

Нагадаємо, матч 26-го туру 17-го чемпіонату України, який відбувся 19 квітня 2008 р. у Харкові між "Металістом" і "Карпатами", завершився з рахунком 4:0 на користь харків"ян.

Прокуратура Харківської області відмовила в порушенні кримінальної справи стосовно так званого договірного матчу в рамках чемпіонату України з футболу між харківським "Металістом" і львівськими "Карпатами".

Раніше керівник контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України Стефан Решко заявляв, що клуби не переведуть в Першу лігу, навіть якщо буде доведено факт договірної гри між цими командами в сезоні 2007-2008.

За матеріалами proua.com

Зараз ви читаєте новину «З "Карпат" і "Металіста" знімуть очки за "договірняк" 2008 року - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі