пʼятниця, 11 вересня 2015 16:27

Воробей і Воронін стали експертами каналів "Футбол 1" і "Футбол 2"
7

Колишні футболісти збірної України Андрій Воробей та Андрій Воронін розпочинаються кар'єру на телебаченні. Обидва працюватимуть експертами на телеканалах "Футбол 1" і "Футбол 2". Воробей розбиратиме матчі донецького "Шахтаря" у Лізі чемпіонів, а Воронін відповідальний за київське "Динамо".

Про це під час прес-конфереції присвяченої старту нового футбольного сезону розповів директор телеканалів "Футбол 1" і "Футбол 2" Олександр Денисов.

"Не так давно Воронін завершив кар'єру гравця. Поки він перебуває у творчій відпустці. Андрій не бачить себе тренером, але хоче залишатися у футболі", - сказав Олександр Анатолійович.

 

"Футбол 1" і "Футбол 2" ексклюзивно транслюватимуть Лігу чемпіонів та Лігу Європи.

"Боротьба за ці турніри була важкою, але ми її виграли у чесній боротьбі, - каже Денисов. - Як телевізійники ми дуже задоволені результатами жеребкування для наших українських клубів. Можливо, тренери не дуже задоволені, але приїзд таких команд як ПСЖ, "Реала" та "Челсі" добре відіб'ється на рейтингах.

Від "Дніпра" ми чекаємо, якщо не повторення минулорічного успіху, то вдалого виступу у Лізі Європи.

На "Олімпійському" та "Арені Львів" будуть розташовані студії. Перед грою — на відкритому повітрі, а після гри — у приміщені стадіону, щоб гравцям було простіше приходити туди на флеш-інтерв'ю.

Також ми плануємо транслювати домашні матчі Юнацької Ліги чемпіонів за участю "Динамо" та "Шахтаря".

 

Канали транслюють матчі української прем'єр-ліги, чемпіонати Англії та Іспанії.

"УПЛ — це драйв платного контенту. Це наша ліга і її потрібно розвивати. Також ми просуваємо наш чемпіонат в Європі. Погано, що відсутній єдиний пул. Можливо, з часом ми прийдемо до цього. В Італії також свого часу не було єдності в цьому питанні. Відзначу, що ми показуємо не тільки сам матч, але і те, що відбувається до і після гри.

Десь за показниками з українською прем'єр-лігою зрівнялася англійська. А з Ла Лігою ми перепідписали контракт. Там є такі бренди, як "Реал" та "Барселона". А також Євген Коноплянка. Тому ми покажемо всі матчі "Севільї".

Бундесліга нам дуже цікава, але її немає куди поставити. Вона йде в один час з Україною та Англією. В Серії А впав рівень, тому вона не викликає зацікавлення у глядачів.

Ми проводили опитування і два роки тому глядачі хотіли дивитися матчі чемпіонату Росії. Але через останні події рівень зацікавленості у цьому турнірі впав до мінімуму".

 

Якщо збірна України проб'ється на Євро-2016, то канали "Футбол 1" і "Футбол 2" вестимуть мовлення зі студії в Парижі.

"Ми вже зараз готуємося до Франції, - каже Денисов. - На Євро поїдуть три наші знімальні групи. А канали показуватимуть три прямі трансляції в день. Півроку тому ми почали використовувати дрони на матчах. УЄФА також задіюватиме їх на чемпіонаті Європи".

 

У новому сезоні матчі "Динамо" і "Шахтаря" у Лізі чемпіонів можна буде подивитися у кінотеатрах.

"Ми домовилися про співпрацю з мережею кінотеатрів "Мультиплекс". Тепер матчі Ліги чемпіонів можна буде дивитися і на великому екрані в 11 містах України: Києві, Дніпропетровську, Херсоні, Чернігові, Запоріжжі, Миколаєві, Кривому Розі, Рівному, Хмельницькому, Житомирі та Маріуполі".

 

Технологічним нововведенням сезону для каналів є можливість перегляду декількох паралельних матчів за допомогою сервісу OLL.TV. Про це розповів директор з розвитку бізнесу "Медіа Група Україна" Олексій Куракін.

"З цього сезону канали "Футбол 1" і "Футбол 2" першими починають мовити одночасно десятки паралельних трансляцій у прямому ефірі. Мова йде про повноцінний футбольний сервіс, в якому є турнірні таблиці, в якому прямі трансляції пов'язані між собою: тобто, якщо людина дивиться поєдинок, вона не пропустить жодну подію з паралельного матчу.

 

По ходу поєдинків відразу з'являються найкращі моменти, голи, червоні картки і все те цікаве, що можна переглянути і до чого можна повернутися. Крім того, технологія дозволяє не спізнюватися на жоден матч: будь-який поєдинок можна переглянути спочатку, будь-яку пряму трансляцію можна поставити на паузу і потім додивитися", - каже Куракін.

 

Як це виглядає на практиці можна подивитися на відео.

Додамо, що вартість підключення - 39 гривень на місяць.

Канали "Футбол 1" і "Футбол 2" у новому сезоні:

Ліга чемпіонів
Ліга Європи
Українська прем'єр-ліга (домашні матчі 8 клубів)
Кубок України
Суперкубок Укрїни
Англійська прем'єр-ліга
Іспанська Ла Ліга
Відбір на Євро-2016
Фінальна частина Євро-2016

"Леоненко може сильно критикувати "Динамо", але все одно для нього це улюблений клуб" - Денисов

"Війна удвічі знизила інтерес глядачів до футболу. Навіть збірну України стали дивитися менше" - Денисов

Зараз ви читаєте новину «Воробей і Воронін стали експертами каналів "Футбол 1" і "Футбол 2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі