пʼятниця, 22 грудня 2023 17:51

Визначилися місто та стадіон, де збірна України проведе свій перший номінально домашній поєдинок у 2024 році

Визначилися місто та стадіон, де збірна України проведе свій перший номінально домашній поєдинок у 2024 році
Свій перший номінально домашній поєдинок 2024 року збірна України проведе у Вроцлаві на стадіоні "Тарчінський Арена Вроцлав". Фото: УАФ

Визначилися країна, місто та стадіон, де національна збірна України проведе свій перший номінально домашній поєдинок 2024 року.

Матч має відбутися 26 березня в польському Вроцлаві на стадіоні "Тарчінський Арена Вроцлав". Про це повідомила пресслужба УАФ.

"На жаль, через війну з РФ міжнародні футбольні матчі на території України організовувати не можна. Тому президія УАФ після консультацій із тренерським штабом зупинила свій вибір на польському Вроцлаві", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Букмекери назвали фаворита півфіналу плей-оф відбору до Євро-2024 між Україною і Боснією

В УАФ зазначили, що на це рішення серед інших факторів вплинув досвід організації в цьому місті поєдинку відбору Євро-2024 Україна - Англія, який відбувся 9 вересня 2023 року.

"Заповнені трибуни 45-тисячного стадіону емоційно підтримували збірну України, яка зіграла з лідером групи внічию - 1:1. Сподіваюся, й у березні наступного року збірна України здобуде у Вроцлаві результат, який всіх нас задовольнить", - сказав перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, який очолює президію Української асоціації футболу.

21 березня 2024 року збірна України в півфіналі плей-оф Ліги націй (Шлях В), який є відбором на Євро-2024, на виїзді зіграє з командою Боснії і Герцеговини. А 26 березня відбудеться фінал, в якому переможець пари Боснія і Герцеговина - Україна прийматиме команду з іншого півфіналу - Ізраїль - Ісландія.

Якщо синьо-жовті не пройдуть балканців, то 26 березня прийматимуть у Вроцлаві команду, що програє в паралельній парі, у контрольному матчі.

Зараз ви читаєте новину «Визначилися місто та стадіон, де збірна України проведе свій перший номінально домашній поєдинок у 2024 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі