четвер, 24 червня 2010 15:11

Вімблдон. Найтриваліший матч в історії тенісу буде дограно у четвер

Вімблдон. Найтриваліший матч в історії тенісу буде дограно у четвер

Третій ігровий день Вімблдону приніс уболівальникам тенісу приголомшливий п"ятий сет матчу першого кола між американцем Джоном Існером і французом Ніколя Мау, який через темряву був зупинений за рахунку 59:59! Днем раніше, 22 червня тенісисти не змогли дограти поєдинок також через настання темряви, а тому, по завершенні четвертої партії залишили корт.

На даний момент рахунок матчу Мау - Існер 4:6, 6:3, 7:6 (9-7), 6:7 (3-7), 59:59. Нагадаємо, що п'ятий сет на турнірах "Великого шолома" грається без тай-брейків, значить, гра припиниться тоді, коли у когось з тенісистів буде перевага в два гейми. Матч продовжиться у четвер.

Поєдинок, що вже став легендарним, вже побив декілька світових рекордів. Це самий тривалий матч у історії тенісу (тенісисти вже відіграли майже 10 годин!), Найдовший сет в історії тенісу. Більше того, одна лише п'ята партія, ще не закінчившись, опинилася на 20 хвилин довше, ніж попередній матч-рекордсмен!

Крім того, обидва суперники перевершили рекорд Іво Карловича за кількістю ейсів в одній грі (78). На рахунку Мау вже 94 подачі навиліт, а у Існера таких 98!

Звичайно, рекордні відмітки від Існера і Мау - не остаточні, оскільки поєдинок буде продовжений.

За матеріалами Сегодня Спорт

Зараз ви читаєте новину «Вімблдон. Найтриваліший матч в історії тенісу буде дограно у четвер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі