понеділок, 28 травня 2018 20:11

Від Шовковського з Філімоновим до Каріуса - топ-5 "конфузів" воротарів

Від Шовковського з Філімоновим до Каріуса  - топ-5 "конфузів" воротарів
Каріус не зміг стримати емоцій. Фото: Sky Sports

У фіналі Ліги чемпіонів з "Реалом" голкіпер "Ліверпуля" Лоріс Каріус припустився дуже прикрих помилок. В епізоді з першим голом іспанців страж воріт англійців намагався ввести м'яч у гру, але Карім Бензема виставив ногу і зумів перехопити м'яч. Не кращим чином Каріус зіграв і в моменті з третім голом мадридців, коли не зміг зреагувати на дальній удар Гарета Бейла.

Gazeta.ua пропонує пригадати інші відомі "ляпи" воротарів.

Лоріс Каріус. "Ліверпуль" - "Реал" (1:3). 26 травня 2018 року. Фінал Ліги чемпіонів.

Олександр Філімонов. Росія - Україна (1:1). 9 жовтня 1999 року. Відбірковий матч Євро-2000.

Перед останнім туром Україна лідирувала у групі з 19 очками, Росія і чемпіони світу французи мали по 18 очок, але за рахунок кращої різниці забитих і пропущених м'ячів збірна Росії була вище в таблиці. У Москві на "Лужніках" господарі вийшли вперед на 74-й хвилині (Валерій Карпін забив зі штрафного). Франція грала паралельно з Ісландією 2:2, і в такій ситуації Росія була на першому місці і потрапляла на Євро. Але на 88-й хвилині зустрічі Юрій Дроздов зупинив прорив Андрія Шевченка не в рамках правил. Український форвард не відрізнявся ні разу в відборі до Євро-2000 і роблячи те чи навіс, чи то удар застав Олександра Філімонова зненацька. Французи тим часом дотисли ісландців 3:2 і вийшли на перше місце в групі, Україна - друга, Росія - третя. Надалі після цієї прикрої помилки Олександр провів ще один непоганий рік в "Спартаку", а потім віддав "перший номер" Максиму Левицькому і поїхав у "Динамо" (Київ), де теж втратив місце в основному складі.

Олександр Шовковський. Словенія - Україна (2:1). 13 листопада 1999 року. Перший стиковий матч до Євро-2000.

У стартовому матчі плей-оф збірна України змагалася зі скромними словенцями, які ще ніколи до того моменту не виступали на великих футбольних форумах. До 85-ї хвилини рахунок був комфортним для гостей 1:1 і Олександр, опинившись за межами свого штрафного, вибивав м'яч ногами в поле. Але удар вийшов неточним і пролетівши метрів 35-40, прийшов якраз до Мілле Ачімовича і той не роздумуючи завдав удару в незахищену рамку. Шовковський намагався встигнути дістати цей м'яч і виправити власну помилку, але "круглий" потрапив точно в дальній нижній кут. 2-1. Матч-відповідь у Києві закінчився з рахунком 1:1 і жовто-блакитні не потрапили на Євро.

Девід Сімен. Англія - Бразилія (1:2). 21 червня 2002 року. Кубок світу-2002.

Бразильці заробили стандарт далеко від воріт англійців. Штрафний не видавався якимось небезпечним, до м'яча підійшов Роналдіньо і зробив чи то навіс, чи то удар, який став несподіваним для Сімена.

Олівер Кан. Німеччина - Бразилія (0:2). 30 червня 2002 року. Фінал Кубка світу-2002.

Кан перед фіналом був визнаний найкращим гравцем турніру, пропустивши лише один гол в 6 іграх. У Йокогамі вперше за свою історію в офіційному матчі зустрілися дві найтитулованіші збірні світу. Майбутні пентакампіонів мали перевагу, але страж воріт бундестім продовжував геройствовать до 67-ї хвилини, коли Рівалдо "обікрав" захисника збірної Німеччини і метрів з 18 пробив точно в Кана, але м'яч зрадницьки вискочив у нього з рук і відскочив до Роналдо, і той скористався "подарунком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голкіперу "Ліверпуля" і його родині пригрозили смертю

У фіналі Ліги чемпіонів на київському НСК "Олімпійський" "Реал" здолав "Ліверпуль" з рахунком 3:1.

Зараз ви читаєте новину «Від Шовковського з Філімоновим до Каріуса - топ-5 "конфузів" воротарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі