пʼятниця, 07 лютого 2020 14:54

"Імовірність відходу Мессі з "Барселони" висока, як ніколи" - експерт

"Імовірність відходу Мессі з "Барселони" висока, як ніколи" - експерт
Ліонель Мессі всю кар'єру провів у "Барселоні". Фото: рейтер

Аргентинському футболісту Ліонелю Мессі 24 червня має виповнитися 33 роки. Він грає за "Барселону" з 2003-го. Нині – капітан команди, з якою 4 рази вигравав Кубок Ліги чемпіонів, її найцінніший гравець, який отримує 40 мдн євро на рік.

Усі ключові рішення керівництва "Барселони" - запрошення нових гравців, тренерів, ухвалюються за згоди Мессі. Чи правильна така ситуація? Чи не гальмуватиме геніальний, але вже немолодий гравець розвиток клубу? Чи не варто "Барселоні" його відпустити і почати життя без Мессі?

Ернесто Вальверде звільненили із "Барселони", тому що не справився із роздягальнею команди?

- Це одна із причин, але не головна, - каже Артем Франков, головний редактор журналу "Футбол". - За Вальверде "Барселона" перемогла у чемпіонаті Іспанії, виглядала конкурентноздатною у єврокубках. Головна причина у тому, що наскільки б геніальним не був Ліонель Мессі, він не може тягти команду один.

Наскільки великий вплив Ліонеля Мессі у команді та клубі?

- Максимально можливе для одного окремо взятого футболіста. Більший вплив у Мессі міг би бути на клуб тільки за умови, якщо "Барселона" йому б належала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мессі публічно посварився зі спортивним директором "Барселони"

Чи не згубний такий вплив для клубу?

- Усе залежить, у якій ігровій формі перебуває сам Мессі. Це одночасно сила і слабкість команди. За певних моментів це йде на користь клубу, як будь-яка диктатура особистості, а буває навпаки.

Чи може "Барселона" із Мессі бути успішною, особливо в Лізі чемпіонів?

- Зараз у команди є проблеми із травмованими гравцями атаки. Вони абсолютно не залежать ні від тренера, ні від Мессі. І впливають на шанси команди, яка одна з претендентів, на успіх.


Немає настільки авторитарного тренера, який би зміг впоратися з Лео Мессі

Наскільки реальне запрошення авторитарного тренера в "Барселону", який не сприйматиме інші авторитети в команді?

- Ви про Жозе Моуріньйо? Він ніяк не може очолити "Барселону", бо свого часу працював із головним ворогом - "Реалом". Тим паче, що він має зараз роботу в англійському "Тоттенгемі". Думаю, що немає настільки авторитарного тренера, який би зміг впоратися із Лео Мессі.

Чи не час прощатися із самим Мессі, як свого часу Гвардіола вказав на двері Рональдіньйо, Ето'О?

- Не став би порівнювати ці ситуації. Рональдіно прибрали із команди, бо він не зростав як футболіст, не був лідером команди. Більше заважав молодим футболістам розвиватися. Мессі залишається лідером і ватажком "Барселони" навіть у свої 32 роки.

Чи є ймовірність, що Мессі може залишити "Барселону" після завершення сезону?

- Зараз така ймовірність висока, як ніколи. У Мессі є опція у контакті, яка дозволяє йому піти безкоштовно після завершення сезону. Звичайно, що така ситуація не може подобатися "Барселоні". Тим паче, що на горизонті є клуби, які готові будуть запросити Мессі до себе в разі бажання аргентинця змінити команду. Тут головне питання, чи зможе хтось виконати вимоги Ліонеля щодо зарплати? "Манчестер Сіті" та Париж перебувають під наглядом фінансового фейр-плей. У них можуть бути звязані руки, якщо мова буде йти про велику особисту зарплату для Мессі – 57 мільйонів євро на рік.

Адаптуватися до АПЛ Мессі буде складно?

Безперечно, що це може стати проблемою. Гравцеві може знадобитися певний час, тим паче, що він вже віковий футболіст. Але "Ман Сіті" Гвардіоли близький до стилю "Барселони".

Думки інших експертів про ситуацію щодо Мессі читайте у журналі "Країна" від 13 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Імовірність відходу Мессі з "Барселони" висока, як ніколи" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі