середа, 01 липня 2009 13:12

Верховна Рада знайшла для Євро-2012 10 мільярдів гривень

Верховна Рада знайшла для Євро-2012 10 мільярдів гривень

В середу, 1 липня, Верховна Рада України прийняла зміни в закони про держбюджет-2009 і Нацбанк України про проведення фінального турніру Євро-2012.

Верховна Рада України ухвалила закон N4735-1 Про внесення змін до законів України Про Державний бюджету України на 2009 р. і Про Національний банк України.

Закон розроблений з метою забезпечення належного виконання заходів з підготовки і проведенню в Україні Євро-2012, які виконуються за рахунок засобів Стабілізаційного фонду.

За це рішення проголосували 373 народних депутатів з 441 присутніх в сесійному залі.

Закон передбачає, що Нацбанк України в 2009-му році внесе до держбюджету окрім позитивної різниці, що виникла в результаті перевищення кошторисних доходів над витратами Нацбанку за 2008 р., додатково поквартальну оплату позитивної різниці, що виникла в результаті перевищення кошторисних доходів над витратами Нацбанку в поточному році, у зв"язку з чим, відповідно вносяться також зміни в закон України Про Національний банк України, що приведе до збільшення платежів НБУ до державного бюджету на 9,8 млрд грн.

Надходження пропонується направити на забезпечення належного виконання заходів з підготовки і проведення в Україні Євро-2012, виділивши їх окремою бюджетною програмою Реалізація Державної цільової програми з підготовки і проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи в 2012 р. з футболу, будівництво, реконструкція, розвиток і мережа автомобільних доріг, зокрема будівництво і реконструкцію мостів державної і комунальної власності (включаючи будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро в м. Києві в сумі 650 млн грн), а також будівництво метрополітенів в містах Дніпропетровську, Донецьку, Києві і Харкові і на заміщення джерел формування Дорожнього фонду.

Нагадаємо, 25 червня, Президент України Віктор Ющенко підписав закон про організацію і проведення фінальної частини Євро-2012 в новій редакції.

За матеріалами Korrespondent.net, РБК- Україна

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада знайшла для Євро-2012 10 мільярдів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі