субота, 03 квітня 2021 14:14

Велепець ставитиме на Джиму й Підгрушну

Велепець ставитиме на Джиму й Підгрушну
Урош Велепець провалився на Олімпіаді-2018. Фото: twitter.ukrbiathlon

Жіноча збірна України з біатлону дізналася ім'я нового тренера – ним став словенець Урош Велепець, який уже тренував українок.

Після сочинської Олімпіади Велепець провів кілька непоганих років з командою: вигравав світові чемпіонати, етапи Кубка світу, був у призерах. Але гучно провалився на Олімпіаді в Пхенчхані. Настільки гучно, що Валентина Семеренко згодом довго розповідала про атмосферу в збірній.

Звісно, провалу на Олімпіаді йому не пробачили. Три наступні сезони українська жіноча збірна шукала собі іншого наставника: запрошувала росіянина Андрія Прокуніна, просила зглянутися тренера чоловічої команди Юрая Санітру. Не сказати, що пошуки були марними, але і гучних успіхів не було.

Велепець пішов тоді, коли підійшов процес зміни поколінь. А оскільки Україна не Норвегія і навіть не Росія, то цей процес затягнувся до непристойності. Тому не можна сказати, що Урош повертається до тієї самої збірної. Він повертається в команду, яка постаріла на три роки.

Процес відлучення 35-річних сестер Семеренко від збірної почав не Велепець, а Санітра

Утім, не все так погано. Минулого року процес зміни поколінь зрушив з мертвої точки. Прийшла ексбілоруска Дарія Блашко. Повернулася в біатлон Ірина Петренко (Варвинець). Попри малу кількість стартів непогані результати мала Анастасія Меркушина. Не втратили швидкостей лідери команди – Юлія Джима і Олена Підгрушна.

Процес відлучення 35-річних сестер Семеренко від збірної почав не Велепець, а Санітра. Тому в Уроша розв'язані руки. Він, очевидно, не забув про скандал, який йому вчинила Валентина Семеренко три роки тому в Кореї. Тому чергові компліменти на адресу сестер і їхнього тренера Григорія Шамрая так і залишаться компліментами. Сестри втратили швидкість. За увесь минулий сезон вони не пробігли жодної пристойної гонки.

Тому не можна накладати результати Велепця 3-річної давнини на нинішні очікування. Він приходить до іншої команди. І піде з неї тоді, коли закінчать виступати його фаворитки – Джима і Підгрушна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джима виборола срібло на етапі Кубка світу

Урош Велепець тренував жіночу збірну України з 2015 по 2018 рік. Після цього став тренувати чоловічу збірну Словенії. Разом із чоловіками тренувалися дві українські біатлоністки – Юлія Джима і Олена Підгрушна.

Зараз ви читаєте новину «Велепець ставитиме на Джиму й Підгрушну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі