субота, 06 березня 2021 13:01

Джима виборола срібло на етапі Кубка світу

Джима виборола срібло на етапі Кубка світу
Юлія Джима ідеально пробігла спринт. Фото: Reuters

Срібну медаль виборола українка Юлія Джима в спринтерській гонці на етапі Кубка світу з біатлону в чеському місті Нове Место. Перемогу з однією хибою здобула лідерка сезону норвежка Тіріль Екгофф. Третьою з ідеальною стрільбою фінішувала італійка Ліза Вітоцці.

Юлія Джима була п'ятою після першої стрільби й захопила лідерство після другої. Екгофф стріляла після неї, і вийшла на дистанцію, поступаючись Юлії 10 секундами. Однак за 2,5 кілометра не тільки догнала українку, а й виграла в неї 9 секунд.

"На першій контрольній позначці мені сказали, що я лише шість секунд програю за показником лідера, тому зрозуміла, що стан непоганий, і сьогодні можна боротися за високий результат", – сказала Джима.

Інші українки фінішували так: Дарія Блашко з одним промахом була 16-ою, Анастасія Меркушина з аналогічним показником у стрільбі – 22-ою, Олена Підгрушна з трьома хибами –34-ою, Валентина Семеренко – 40-ою. Усі вони пробилися в гонку переслідування, яка відбудеться завтра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України була близька до медалей на етапі Кубку світу з біатлону

Це вже друга срібна медаль Юлії Джими в сезоні. Раніше вона виборола срібло в індивідуальній гонці в італійській Антерсельві.

Зараз ви читаєте новину «Джима виборола срібло на етапі Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі