середа, 30 червня 2010 18:54

В Україні створили Асоціацію жіночого футболу

В Україні створили Асоціацію жіночого футболу

У середу, 30 червня, у Будинку футболу відбулася установча конференція Всеукраїнської громадської спортивної організації "Асоціація жіночого футболу України" (АЖФУ).

У роботі конференції взяли участь перший віце-президент, виконавчий директор ФФУ Олександр Бандурко, заступник виконавчого директора ФФУ Василь Заброда, віце-президент ФФУ Володимир Лашкул, державний тренер з футболу Міністерства у справах сім"ї, молоді та спорту, перший заступник голови Комітету жіночого футболу ФФУ Анатолій Савін, головний тренер жіночої національної збірної України Анатолій Куцев.

Загалом на конференції було зареєстровано 58 делегатів. У своїх виступах учасники заходу підкреслювали, що створення організації, котра буде опікуватися розвитком олімпійської дисципліни − жіночого футболу, безперечно сприятиме його розвитку.

Рішення щодо створення АЖФУ було прийняте одноголосно. Також делегати затвердили статут асоціації, який був ретельно випрацюваний робочою групою національної федерації і повністю приведений у відповідність статутам ФФУ, УЄФА і ФІФА.

Президента АЖФУ оберуть пізніше. Олександр Бандурко запропонував учасникам конференції не робити поспішних кроків, оскільки поки не визначено кандидатуру, котра б у повному обсязі відповідала цій посаді.

Наразі обрані два віце-президенти асоціації − Федір Полянін і Анатолій Савін, причому останньому на період до обрання голови організації доручено виконувати його обов"язки. Також були подовжені повноваження обраних делегатів конференції і обраний Виконком АЖФУ в кількості 17 осіб.

За матеріалами ФФУ

Зараз ви читаєте новину «В Україні створили Асоціацію жіночого футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі