вівторок, 16 серпня 2011 13:27

У Польщі зіграли перший матч на "Бурштиновій арені"
20

Фото: sport.pl

У польському місті Гданську відбулося офіційне відкриття стадіону "PGE Arena Gdansk", на якому відбуватимуться матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

14 серпня місцевий футбольний клуб "Лехія" у першому матчі на новій арені зіграв унічию 1:1 із "Краковією". Новий стадіон, який також називають "Бурштиновою ареною", в день його відкриття відвідали 34 444 глядачі.

Стадіон будувався спеціально для Євро-2012, а його дизайн розробляли автори футбольних арен у німецьких містах Гельзенкірхені (домашня арена клубу "Шальке") і Ганновері.

Він розташований у мікрорайоні міста під назвою Летниця у центрі умовного трикутника зі Старого міста, знаменитих верфей та аеропорту. В екстер'єрі арени використано 18 тис. плиток, які за кольором нагадують бурштин.

Під час фінальної частини Євро-2012 наступного літа Гданськ прийме три матчі групового етапу й один чвертьфінальний поєдинок.

"Сьогодні ми виводимо футбол у Гданську на новий рівень. Будівництво стадіону стало можливим завдяки всім жителям Гданська. Всі вони можуть почуватися співвласниками, оскільки фінансово брали участь у цьому проекті.

Я також хочу подякувати прем'єр-міністрові Польщі Дональду Туску за фінансову підтримку з боку уряду", - сказав під час церемонії відкриття стадіону мер міста Гданська Павел Адамович, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Будівництво нового футбольного стадіону в Гданську на 42 тисячі глядачів розпочалося у грудні 2008 року й коштувало понад 630 млн злотих (близько EUR160 млн).

PGE Arena Gdansk - це вже друга польська арена, яку підготували до проведення Євро-2012. Як повідомлялося, 20 вересня 2010 року після завершення реконструкції було урочисто відкрито Муніципальний стадіон у Познані. Тривають фінальні роботи на аренах Варшави та Вроцлава, які здадуть в експлуатацію найближчими місяцями.

В Україні також залишилося підготувати два стадіони - НСК "Олімпійський" у Києві та арену у Львові. У 2009 році в експлуатацію було здано "Донбас Арену" в Донецьку та ОСК "Металіст" у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі зіграли перший матч на "Бурштиновій арені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі