субота, 09 грудня 2023 20:55

Спецтема: Війна Росії проти України

В МЗС України рішуче засудили рішення МОК допустити до Олімпіади росіян та білорусів

В МЗС України рішуче засудили рішення МОК допустити до Олімпіади росіян та білорусів
В МЗС України рішуче засудили рішення МОК допустити до Олімпіади росіян та білорусів. Фото: колаж 5 канал

Члени Виконавчого комітету Міжнародного олімпійського комітету, які ухвалили рішення про допуск російських та білоруських солдатів до Олімпіади 2024, несуть відповідальність за заохочення Росії та Білорусі до продовження збройної агресії проти України.

Рішення Виконавчого комітету МОК дозволити російським та білоруським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях у нейтральному статусі є помилковим. З такою заявою виступили у МЗС України.

Українська сторона неодноразово доводила до олімпійського комітету та міжнародних партнерів ризики такого рішення.

"Білоруські та особливо російські спортсмени доволі часто представляють спортивні організації, пов'язані зі збройними силами Російської Федерації. Частина із них перебуває на діючій російські військовій службі, частина із них носить на спортивній формі символи збройної агресії РФ проти України", - наголосили в МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію допустили до Паралімпіади-2024

В міністерстві зауважили, що МОК планує випустити на міжнародні спортивні арени спортсменів, які не лише симпатизують вбивствам українських жінок і дітей, але і, ймовірно, беруть безпосередню участь в цих страшних злочинах.

Як заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Міжнародний олімпійський комітет фактично дав Росії зелене світло на створення зброї на Олімпіаді. Немає сумнівів у тому, що Кремль використовуватиме кожного російського та білоруського спортсмена як зброю у своїй пропагандистській війні.

"Москва не підніматиме білих нейтральних прапорів на змаганнях, як це представляє МОК, а демонструватиме тріумф здатності уникнути відповідальності за розв'язання найбільшого збройного конфлікту в Європі з часів Другої світової війни", - додали в МЗС.

Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустив росіян та білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Російські та білоруські спортсмени виступатимуть на Олімпіади в Парижі як "індивідуальні нейтральні атлети". Про це повідомила пресслужба МОК.

Для участі в Іграх вони повинні пройти кваліфікацію та дотримуватися умов нейтралітету. дотримуватися правил і положень, що застосовуються на Олімпійських іграх, включаючи антидопінгові правила.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС України рішуче засудили рішення МОК допустити до Олімпіади росіян та білорусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі