неділя, 26 серпня 2012 18:34

В Англії запалили вогонь Паралімпіади-2012
5

Фото: Reuters

На вершині найвищої гори Великобританії, гори Бен Невіс, було запалено олімпійський вогонь напередодні відкриття Паралімпіади в Лондоні.

Вогонь був запалений групою скаутів та інвалідів, які добули його за допомогою ударів каменем у сталь. Потім вогонь був доставлений у столицю Шотландії Едінбург. Ще три Олімпійських вогню запалили в Англії, Уельсі та Північній Ірландії.

З чотирьох частин Великобританії вогні будуть доставлені в англійське місто Сток-Мандевіль в графстві Бакінгемшир - там полум'я стане єдиним, і 28 серпня розпочнеться добова естафета паралімпійського вогню. У ній візьмуть участь 580 факелоносців. Вона завершиться 29 серпня урочистою церемонією відкриття Паралімпіади-2012 на стадіоні у лондонському районі Стратфорд.

Збірна України на XІV літніх Паралімпійських іграх, які пройдуть з 29 серпня по 9 вересня 2012 року в Лондоні, буде найчисленнішою з часів незалежності держави. У змаганнях візьмуть участь 155 спортсменів з 24 областей України, змагатимуться в дванадцяти видах спорту.

Зараз ви читаєте новину «В Англії запалили вогонь Паралімпіади-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі