вівторок, 26 лютого 2019 07:30

Усик декласує Повєткіна, - екс-чемпіон світу

 

П'ятий в історії український чемпіон світу з професіонального боксу Сергій Дзінзірук, 42 роки, володів титулом WBO у першій середній вазі з 2005 до 2011 років. В коментарі Gazeta.ua він висловив думку, що абсолютному чемпіонові світу у першій важкій вазі Олександрові Усику потрібно щонайменше два роки обстрілятись перед тим, як виходити на бої з чемпіонами надважкої вагової категорії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший титул серед українців здобув Віталій Кличко

Чи Олександром Повєткіним не занадто серйозний суперник, як для дебюту Олександра Усика в надважкій вазі? "Русскій вітязь" Повєткін є найбільш імовірним суперником Усика в його дебютному поєдинку в королівській вазі.

"З Сашою Усиком ми бачились буквально тиждень тому в Кривому Розі, - каже колишній боксер. - Ми спілкувались, він все розповідав. Казав, що поки остаточно про бій з Повєткіним не домовились. Повєткін – дуже непростий боксер, досвідчений, тяж, за плечима в нього поєдинки високого рівня. Але, на мою думку, Саша Усик вищий за класом боксу, за швидкістю, молодший. Все на боці Усика. На мою думку, він просто декласує Повєткіна. Так, росіянин тяжкий, сильний, буде тиснути напевно, удар має сильніший. За рахунок удару, потужності, ваги намагатиметься щось зробити. Але ж ми бачили, як Усик прекрасно відбоксував з Муратом Гассієвим (21 липня 2018 року у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії – gazeta.ua). Чітко, все зробив так, як потрібно було. Хоча удар у Гассієва не слабший, ніж у Повєткіна. Така ж ситуація і тут повинна бути. Так само має бути побудований бій".

Скільки часу Усику необхідно потратити на адаптацію в новій вазі і коли правильно виходити на чемпіонський бій.

"В боксі завжди було: є всі вагові категорії і є надважка вага, - говорить Сергій Дзінзірук. - Це завжди була окрема кімната, окрема квартира. Супертяжі – це все-таки супертяжі. Я думаю, що Саші буде непросто в цій категорії. Те, що він швидкий, досвідчений – це все плюси, звичайно. Але… Колись з Володею Кличком спілкувалися в Німеччині. Він говорив: 3-4 раунди потягати на собі 120 кг і ноги в будь-кого зупиняються. І це одна з тактик навіть Володі була – перші раунди потримати, понавалюватись. Тому Саші треба бути дуже уважним. Саша поки не тяж, не справжній тяж від природи. Треба буде попрацювати, покачатись. Вважаю, Усику не треба поспішати. Щонайменше два роки обстрілятись, набрати вагу і вже тоді виходити на чемпіонів".

Щонайменше два роки обстрілятись, набрати вагу і вже тоді виходити на чемпіонів

В Олександра Усика проблема в тому, що в нього немає постійного тренера. До Гассієва готував Анатолій Ломаченко – і він показав неймовірний рівень боксу. До Майріса Брієдіса і Тоні Белью готували інші тренери – він був не настільки переконливим.

"Саша пробує, перебирає, дивиться, - зазначив екс-чемпіон. – Так, це погано, коли немає одного тренера. Але він і Василь Ломаченко – дві фігури такого рівня, які вже в принципі особливо не потребують тренерів, їх підказок. Звичайно, потрібна людина, яка буде чітко ставити завдання, розписувати тренування. Але в принципі з їхнім досвідом, думаю, вони, виходячи в ринг, самі розуміють, як боксувати, з чого починати, як закінчувати. Просто потрібна команда, яка добре підготує їх до поєдинку. А далі вже вони самі впораються. Саша стільки років з Анатолієм Миколайовичем (Ломаченком – Gazeta.ua) пропрацював. В будь-якому випадку він буде підказувати, корегувати підготовку. Можливо, Анатолій Ломаченко і розписує його підготовку".

Анатолій Ломаченко – один із найкращих тренерів останніх років у профі-боксі.

"Особисто ми з ним не спілкувались, особливо не знайомі. Звичайно, наслуханий про нього, поважаю. Дуже приємно те, що український бокс зараз на такому високому рівні. Це завдяки Ломаченку-старшому, Ломаченку-молодшому, Саші Усику. Тому що найкращий тренер у світі – Ломаченко, найкращий боксер – Ломаченко, абсолютний чемпіон – Усик. Тобто в нас в Україні зараз зібралась надзвичайно сильна плеяда. Це дуже і дуже радує. Як тренер, звичайно, він молодець, заслужив усіх титулів і визнань. Він чітко підготував Сашу, Васю до поєдинків. Але я скажу наступне, не для того щоб когось образити. Я теж дуже сильно поважаю Дмитра Дмитровича (Сосновського, донедавна головного тренера збірної України з боксу – gazeta.ua). Він виховав Андрія Котельника, Романа Джумана та інших. Теж заслужена людина. Просто Анатолій Ломаченко почав працювати у професіоналах з Василем і там пішли результати. Якщо б Дмитро Дмитрович працював у професіоналах, теж, думаю, були б непогані результати. Я дуже сильно поважаю свого тренера Олександра Івановича Поліщука. З його вихованців четверо стали чемпіонами світу серед професіоналів - Володя Кличко, Юра Нужненко, Віктор Постол і Сергій Дзінзірук. Заслуг теж багато, більше таких тренерів немає. Просто Олександр Іванович більше в любителях працює, він у професіонали особливо не ліз. І виходить, що він ніби в тіні, а Анатолій Ломаченко на видноті. В Україні дуже багато тренерів, які заслуговують поваги", - підсумував екс-чемпіон.

Сергій Дзінзірук – срібний призер чемпіонату світу (1997), бронзовий (1996) і срібний (1998) призер чемпіонатів Європи серед любителів. На профі-ринзі провів 40 поєдинків: 37 виграв, 24 нокаути, два програв і один завершив унічию. Володів титулом WBO у першій середній вазі з 2005 до 2011 років.

Зараз ви читаєте новину «Усик декласує Повєткіна, - екс-чемпіон світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі