понеділок, 11 травня 2009 13:09

Юрію Сьоміну виповнилося 62 роки (ФОТО)
15

Фото: rusteam.permian.ru
11 травня день народження святкує головний тренер київського "Динамо" Юрій Сьомін. Напередодні команда зробила російському фахівцю подарунок - достроково оформила чемпіонство України. В матчі з першим чемпіоном сімферопільською "Таврією", який закінчився з рахунком 3:2 на користь господарів, динамівці здобули 13 чемпіонський титул і місце у груповому етапі Ліги Чемпіонів.

"Gazeta.ua"



Юрій Павлович Сьомін народився в сім"ї сантехніка та доярки. З дитинства він мріяв стати футболістом, але як ібатько став сантехніком. І лише в 1963 році був помічений тренером "Спартака" з Орла в матчі уболівальників. З 1964 року почалася його футбольна кар"єра. Виступав за московські команди "Спартак", "Динамо", "Локомотив", алма-атинський "Кайрат" і краснодарську "Кубань". Провів у вищій лізі 280 матчів, забив 39 голів.

Володар Кубка СРСР 1970 року.




"Динамівці": київський - Віктор Серебряников (зліва) і московський - Юрій Семін (у центрі).


"Спартак"-66: (стоять) Н.Гуляєв, В.Амбарцумяп, В.Петров, В.Мещеряков, В.Жіткус, Н. Осянін, В.Маслаченко, В.Дікарєв, (сидять) В.Рейнгольд, Ю. Сьомін, А.Корнєєв, В.Янішевський, Г.Хусаїнов.


З осені 1982 року головний тренер "Кубані". З 1983 року тренує ФК "Памір" Душанбе. З 5 січня 1986 року по 18 квітня 2005 року (з невеликою перервою на роботу в Новій Зеландії в 1991 році) очолював московський "Локомотив". Сьомін керував "Локомотивом" і на початку 2005 року, але після декількох матчів був відряджений в збірну Росії на посаду головного тренера. Завершивши відбірний цикл під керівництвом Сьоміна, збірна не виконала свого головного завдання - потрапляння на чемпіонат світу 2006 до Німеччини.




В кінці 2006 року Сьомін стає президентом "Локомотива", головним тренером команди призначається Анатолій Бишовець.

Після провального виступу в чемпіонаті Росії-2007 (7-е місце - найгірший результат "Локомотива" в російській історії) і Бишовець, і Сьомін були звільнені зі своїх постів.



Юрій Сьомін та інші фахівці Австралії та Океанії на тренерському семінарі Карлоса Білардо в Окленді


8 грудня 2007 року в Києві Юрій Сьомін був офіційно представлений як новий головний тренер клубу "Динамо" Київ. Контракт підписаний на два з половиною роки з можливістю продовження ще на рік.




За своє футбольне життя Сьомін обзавівся цікавими та оригінальними прізвиськами - Палич, Шпалич, Юха (в молодості), Шило, Юрпалич.




Рекордсмен Чемпіонатів Росії за кількостю матчів як тренер одного клубу.




Сбомін - Заслужений тренер Таджицької РСР (1985) і Заслужений тренер РРФСР (1989)



Нещодавно Юрій Сьомін написав автобіографію в співавторстві з журналістом Павлом Альошиним - "Юрій Сьомін: Народний тренер Росії". Основна частина книги присвячена його роботі в московському "Локомотиві", якому в цілому Сьомін віддав близько 20 років. Втім, не обійшов стороною наставник і свою роботу в київському "Динамо", присвятивши цьому один розділ. Об"єм книги - 272 сторінки.




Дружина - Любов Леонідівна (1948 г.р.) - планує жити з чоловіком у Києві. Син - Андрій (1969 г.р.), випускник ВШТ, займав пост тренер дубля московського "Локомотива", зараз тренує іжевську команду другого російського дивізіону "СОЮЗ-Газпром".



Юрій Сьомін перед важливими матчами відвідує церкву. У Києві Юрій Павлович частий гість Києво-Печерської Лаври.




Цього сезону "Динамо" Сьоміна близьке до золотого дубля. Золоті медалі вже в кишені. 13 травня відбудеться матч з "Шахтарем" за путівку у фінал Кубка України. У Кубку УЄФА динамівці дійшли до півфіналу, де програли тим же "гірникам"
Зараз ви читаєте новину «Юрію Сьоміну виповнилося 62 роки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі