вівторок, 07 вересня 2021 13:32

Українські параолімпійці не мають рівних - NYT

Українські параолімпійці не мають рівних - NYT
Україна посіла шосте місце у загальному заліку нагород. Фото: Reuters

Американське видання The New York Times звернуло увагу на українських параолімпійців і прозвало їх "слов`янським дивом".

Про це зазначили на своєму сайті.

Параолімпійські ігри в Токіо завершилися у неділю, 5 вересня. Українці вибороли 98 медалей, що лише на шість менше ніж у США. Українські спортсмени посіли шосте місце в загальному заліку нагород.

У чотирьох провідних країн - Китай, Велика Британія, Росія й США - було представлено на змаганнях понад 220 параолімпійців. Україна мала лише 143.

"Це невелика країна, яка явно не має собі рівних", - прокоментував головний представник Міжнародного параолімпійського комітету Крейг Спенс.

Видання порівняло українських спортсменів із бейсбольною командою Oakland Athletic. 2002 року вони виграли 20 ігор поспіль, попри недофінансування та втрату на старті сезону провідних гравців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Овсій принесла Україні 24-ту золоту нагороду на Параолімпіаді

"З точки зору американського спорту, параолімпійці України є дивом ринку, слов`янський еквівалент Athletic", - наголосили у виданні.

Параолімпіада в Токіо стартувала 24 серпня і тривала до 5 вересня. Україну на змаганнях представляли 143 спортсмени в 15 видах спорту. Найбільше представництво в України в плаванні та легкій атлетиці.

Збірна України завершила виступи на Параолімпіаді в Токіо. Українці посіли шосте місце в командному заліку. В активі 98 нагород: 24 золотих, 47 срібних та 27 бронзових.

Зараз ви читаєте новину «Українські параолімпійці не мають рівних - NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі