середа, 19 червня 2013 18:41

Україна хоче прийняти ще одне Євро

Україна хоче прийняти ще одне Євро
"Ми хочемо прийняти в себе командний чемпіонат Європи 2017-го року" - Сафіуллін ФОТО: Gazeta.ua

Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін відвідав тренування українських легкоатлетів на "Олімпійському". Спортсмени готуються до командного чемпіонату Європи, який пройде 22-23 червня у Гейтсхеді, Велика Британія.

"Я спілкувався з нашими легкоатлетами. Всі дуже задоволені умовами підготовки до турніру. Вони дійсно чудові. Нам залишається надіятися на вдалий виступ наших спортсменів. Це вже четвертий командний чемпіонат Європи. Перший пройшов 2009-го року, другий — 2010-го, третій — 2011-го. Минулого року турнір не проводився через Олімпійські Ігри.

Результати наших спортсменів вселяють надію — сьоме, п'яте та третє місця. Якщо провести аналогію, то зрозуміло, яку позицію ми маємо зайняти цього року. Хотілося б, щоб це трапилося.

Всі готові до змагань. У Гейтсхед відправляться 49 спортсменів. 12 кращих команд змагатимуться у 20 дисциплінах, як жінки так і чоловіки. За перше місце дають 12 балів, за 12-й результат — один бал.

Тренери розповіли, що спортсмени виконали плани підготовки у повному обсязі. Атмосфера у колективі чудова. Я сам у цьому пересвідчився.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Сафіуллін і Бубка відвідали тренування легкоатлетів на "Олімпійському"

У травні з візитом в Україні перебував віце-президент Європейської федерації легкої атлетики та генеральний секретар Федерації легкої атлетики Франції Жан Грасіа. Він відвідав "Олімпійський" і залишився задоволений побаченим. З ним велася розмова про те, що ми хочемо прийняти в себе командний чемпіонат Європи 2017-го року. У принципі, ми отримали схвалення.

Поки ніякого офіційного рішення не приймалося і заявки поки ми не подавали. Для цього ще не настав час. Просто відбулась розмова.

Легка атлетика - це один з наших провідних видів спорту. Менше ніж за місяць у Донецьку стартує чемпіонат світу серед юнаків. До турніру вже все готове", - зазначив міністр.

Додамо, що 20 червня збірна України відправиться у Гейтсхед на командний чемпіонат Європи.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче прийняти ще одне Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі