середа, 14 червня 2017 11:40

Україна дебютувала на Кубку світу

Україна дебютувала на Кубку світу
Збірна України програла Іспанії з рахунком 0:4 у першому матчі Кубка світу

14 червня 2006 року збірна України дебютувала на Кубку світу матчем проти Іспанії. Гра проходила в Лейпцігу на стадіоні "Ред Булл Арена".

Хвилин 10 суперники приглядалися одне до одного. А потім іспанці завдали двох ударів поспіль. Спочатку на 14 хв. після подачі кутового відзначився Хабі Алонсо - 1:0. Згодом Давід Вілья сильно пробив зі штрафного. М'яч зачепив голову Андрія Русола й зрикошетив у ворота українців. Йшла 17 хвилина гри.

Другий тайм розпочався ще гірше. Фернандо Торрес проривався до воріт Шовковського, але Владислав Ващук легко смикнув його за труси. Суддя, швейцарець Массімо Бузакка, помітив порушення, вилучив Ващука й призначив пенальті, який чітко реалізував Вілья. Наприкінці матчу Торрес довів рахунок до 4:0.

Згодом Андрій Воронін привіз із "Ліверпуля", де виступав, труси Торреса спеціально для Владислава Ващука.

Попри важкий старт збірна України зуміла вийти із групи. Українці перемогли Саудівську Аравію - 4:0 і Туніс - 1:0. В 1/8 фіналу після нульової нічиєї проти Швейцарії наша збірна зуміла перемогти в серії пенальті - 3:0. Причому голкіпер Олександр Шовковський установив рекорд Кубка світу, не пропустивши жодного м'яча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухвалили рішення про проведення розіграшу Кубка світу

У чвертьфіналі Україна поступилася майбутньому чемпіону збірній Італії - 0:3.

Зараз ви читаєте новину «Україна дебютувала на Кубку світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі