пʼятниця, 11 червня 2010 14:14

Українець вийшов у фінал ЧЄ з боксу

Українець вийшов у фінал ЧЄ з боксу

В ½-й чемпіонату Європи з любительського боксу, який проходить у Москві, наш капітан Георгій Чигаєв знищив валлійця Ендрю Селбі.

Сьогодні на континентальній першості - день півфіналів. Першим з українців за путівку у фінал відбоксував Георгій Чигаєв, представник нашої держави у вазі до 54 кг.

Як і личить капітанові, Георгій почав день з перемоги. Перший раунд поєдинку проти непростого валлійця Ендрю Селбі не передрікав ніякої тотальної переваги - боксери провели три хвилини у розвідці.

Вже у другому раунді Жора взявся за справу: як завжди, він запропонував супернику діяти першим номером, а сам зосередився на контратаках. Уміло захищаючись, Чигаєв вичікував закінчення серій Селбі, і сам викидав 1-2 удари.

І, на відміну від британця, робив це чисто - 4:0 вже після другого раунду. В останній трихвилинці українець, не збиваючи темпу, довів справу до сухої перемоги - 5:0.

Цікаво, що за три поєдинки на чемпіонаті Європи в Москві Георгій Чигаєв пропустив всього лише один точний удар ще у першому поєдинку. У сумі трьох боїв Чигаєв "настріляв" 14 чистих потраплянь проти одного.

За золото континентальної першості Георгій Чигаєв боксуватиме з господарем рингу, росіянином Едуардом Абзалімовим, який здобув дуже сумнівну перемогу над англійцем Джамалою Яфаєм (3:2).

Нагадаємо, що з Абзалімовим капітан збірної України вже боксував і програв тому у першому колі останнього чемпіонату світу.

Додамо, що Георгій Чигаєв є діючим чемпіоном Європи з боксу олімпійському у вазі до 51 кг.

За матеріалами Турнір

Зараз ви читаєте новину «Українець вийшов у фінал ЧЄ з боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі